"Barış sürecini destekliyorum"

Aksaraylı şehit Süleyman Duru'nun babası Rafet Duru, "Barış sürecine onay veriyoruz. Katılıyoruz dua ediyoruz İnşallah bundan sonra olmaz Analar ağlamaz. Ocaklar sönmez." dedi.

Barış sürecini destekliyorum
04 Nisan 2013 Perşembe 19:00 tarihinde eklendi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, fırsat buldukça Aksaraylı şehitlerin ailelerini ziyaret etmeyi sürdürüyor.
 
Başkan Nevzat Palta, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy ile birlikte 1991 yılında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen Aksaraylı Süleyman Duru’nun ailesini ziyaret etti. 
 
Nevzat Palta, şehit Süleyman Duru’nun babası Rafet ve annesi Dilber Duru’ya başsağlığı ve sabır dileyerek şunları söyledi: "9 yıllık belediye başkanlığım süresi içerisinde şehit ailelerimizle ve derneğimizle güzel bir ilişkimiz var bunu devam ettiriyoruz. Her sene iftarlarda, Ramazan programlarında, önemli günlerde bir araya geliyoruz. Tabi ki acıları paylaşıyoruz ama cana can katma gibi bir şeyimiz yok giden insanı geri getirme şansımız yok.

Fakat dinimizin gereği olarak sonuçta acıları paylaşmamız gerek. Hem geçmiş olsun Allah şifa versin diyoruz aynı zamanda da bizim duyarlılığımız şu şehitler Allah için, din için, bu topraklar için, vatan için, bayrak için bu vatanının bölünmez bütünlüğü için canlarını verdiler. Bunlar kolay bir iş değil hepimizin evladı var. Yetiştiriyorsun büyütüyorsun ve sonuçta o insan şehit oluyor." dedi.
 
Şehit annesi Dilber Duru, “Allah sizleri de Başbakanımızı da başımızdan eksik etmesin. Başbakanımız ne kadar iyi İnşallah bu barış süreci devam eder. İnşallah bir daha bu anarşi olayı olmaz. Şehit asker haberi gelecek diye televizyonları açamıyorduk. 3 aydır rahatız. Allah hükümetimize de başkanlarımıza da Allah güç kuvvet versin. Allah yardım etsin inşallah." şeklinde konuştu. 
 
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kalp ameliyatı olan şehit annesi ve babasını ziyaret ettik. Ben şunu söyleyeyim alacağım tepkiyi bildiğim için söyleyeyim bu seçim yatırımı falan değil bu olması gereken bir şey ailelerimizde söyledi geçenlerde açıklamış olduğum gibi barış süreci ile ilgili ben arkasında duruyorum şehit ailelerimizin de fikrini alarak ben bu açıklamayı yaptım Diyorum yine 'Biz ağladık başka kimse ağlamasın' istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN