Barışa akışlı destek

Denizli'de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle meslek odaları, sendikalar ve siyasi partiler Denizli Barış Girişimi olarak basın açıklaması yaptı.

Barışa akışlı destek
01 Eylül 2013 Pazar 21:07 tarihinde eklendi.
Barış Girişimi adına konuşan Eğitim Sen Denizli Şube Sekreteri Nursel Sevinç, emek ve meslek örgütleri olarak Türkiye'de alanları barış çığlıklarıyla dolduracaklarını söyledi.
 
Denizli'de 20'dan fazla meslek odası, sendika ve siyasi partinin katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı ve alkışlarla barış çağrısı yapıldı. Candoğan Parkı'nda toplanan 100 kişilik grup sloganlar ve alkışlarla Gazi Bulvarı'ndan yürüyerek Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde meydanda toplananlar AK Parti Hükümeti'ni ve ABD'yi eleştiren sloganlar atarak, 'Savaşa Hayır' dedi. Grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Denizli Şube Sekreteri Nursel Sevinç yaptı. Sevinç, "Kim tarafından ve ne amaçla olursa olsun bir insanlık suçu olan kimyasal silahlar emperyalist güçler tarafından yine kanlı bir savaşın gerekçesi olarak kullanılmaya çalışılıyor.

Suriye'yi iki yıldır harap eden müdahale bugün emperyalist bir savaşa dönüştürülmek isteniyor. AKP iktidarı ise başından itibaren Suriye'de sürdürülen iç savaşın destekcisi ve tarafı olmuştur, ülkemizi NATO'nun askeri yığınağına çevirmiştir" dedi.
 
Sevinç, "Bugüne kadar emperyalist savaşlara karşı barışı haykıran emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizde alanları barış çığlıklarıyla doldurmaya devam edeceğiz. Şimdi savaş çığlıkları atanlara karşı halkların geleceğine kendilerinin karar vermesi için sorumluluk alma zamanıdır" diye konuştu.
 
Etkinliğe katılanlar Barış Zinciri de oluşturdu. Açıklamaya zaman zaman alkışlarla destek veren grup, olaysız dağıldı.

DHA