"Barışı sağlarsak, Öcalan halkı ile buluşacak"

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Bu süreci eğer başarırsak cezaevlerinin kapıları açılacak. Belediye başkanlarımız, tutuklu arkadaşlarımız herkes özgür olacak. Öcalan da halkı ile buluşacak." görüşlerini savundu.

Barışı sağlarsak, Öcalan halkı ile buluşacak
13 Mayıs 2013 Pazartesi 20:59 tarihinde eklendi.

 

Gültan Kışanak, partisinin İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte Suruç'ta partililerle buluştu.

Yaklaşık bin partilinin bulunduğu toplantıda Çözüm Süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kışanak, sürecin olumlu şekilde devam ettiğini söyledi. Kışanak, "Bu süreci eğer başarırsak cezaevlerinin kapıları açılacak. Belediye başkanlarımız, tutuklu arkadaşlarımız herkes özgür olacak. Öcalan da halkı ile buluşacak." dedi.
 
Bu sürecin Kürt milleti teslim olmadığı için başladığını, Çözüm Süreci'nin Kürt halkının zaferle taçlandıracağı bir süreç olduğunu savunan Kışanak, "Gerillalar barışa bir şans tanımak barışın önünü açmak için bir tarihi yürüyüş başlattı. Güle güle gidin güle güle gelin. Bu karar takdir edilecek bir karardır.Kendilerini böylesine tarihi bir karar aldıkları için selamlıyoruz, takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Öcalan’ın her yeri ayrı ayrı sorduğunu vurgulayan Kışanak,"Öcalan Urfa’yı özellikle soruyor. Ve diyor ki; 'Eğer Urfa’da başarırsak tüm Kürdistan’da tüm Ortadoğu’da başarırız.' Urfa’ nın ayrı bir özel önemi var." diye konuştu

CİHAN