Barış'ın eşyaları kapı önüne

Barış Akarsu'nun Amasra'da heykelinin bulunduğu yerde bulunan eşyaları yaşanan gelişmelerin ardından kapı önüne çıkarıldı

Barışın eşyaları kapı önüne
13 Ocak 2011 Perşembe 16:12 tarihinde eklendi, 2.291 kez okundu.

 

Trafik kazasında hayatını kaybettikten sonra Bartın'ın Amasra ilçesine defnedilen şarkıcı Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, oğluna büyük saygısızlık yapıldığını belirterek "Barış, ömrünün sonuna kadar Amasra ve Bartın'ı tanıtmak için mücadele etti. Barış Akarsu'yu sevenler ile birlikte Amasra'da birçok etkinlik düzenledik. Amacımız, 3 bin yıllık tarihi olan Amasra'yı daha da fazla tanıtabilmektir. Eski Belediye Başkanı Ali Yıldırım, oğlumun adına bir kütüphane yapılmasına destek oldu. Türkiye'nin ve dünyanın bir çok yerinden Barış Akarsu hayranları kütüphane için kitaplar yolladı. Daha sonra binaya Barış Akarsu adına ne varsa konuldu" dedi.
 
SEÇİMLERDEN SONRA DEĞİŞİKLİK OLDU
 
Seçimlerden sonra belediye başkanlığında değişiklik olduğunu anlatan baba Selahattin Akarsu, şöyle konuştu: "Seçilen Belediye Başkanı Emin Timur, kütüphanenin isminin 'Barış Akarsu Kütüphanesi' olacağını söyledi. Belediye Yazı İşleri Müdürü ve bir kaç Barış Akarsu hayranının yanında bize söz verdi. Daha sonra bazı gelişmeler yaşandı. Belediye yetkilileri bize Belediye Meclis Salonundaki bilgisayarların kütüphane binasına konulacağını söyledi. Önce memnun olduk. Çünkü, gençler oraya geldiğinde hem bilgisayarlardan yararlanacak hem de kütüphaneden. Ama sonra bize meydandaki kulübeyi verdiler.
 
'ÜMİT ETTİM AMA OLMADI'
 
29 Haziran olan oğlumun ölüm yıldönümünde kütüphanenin Barış Akarsu Kütüphanesi olarak açılmasını ümit ettim. Ama olmadı. Belediye Başkanı, alınan Meclis Kararı ile buranın isminin Amasra Belediyesi Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi yapıldığını söyledi." Bu olaydan çok etkilendiğini anlatan Selahattin Akarsu, sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir şey beni bu kadar etkilememişti. Oğlumun kemiklerini sızlatacak bir şey yaşadım. Ama buna müsaade etmeyeceğim. Eşim Hatice Akarsu, Belediye Başkanı Emin Timur'u aramış ve konuşmuş. Eşim, 'Başkanım. Biz Barış Akarsu hayranlarına ne diyeceğiz? Bunu nasıl izah edeceğiz?' diye sormuş. Başkan Timur da, 'Gidin mahkemeye başvurun ve kitaplarınızı alın. Umurumda değil, ne dersen de' demiş. Çok küçük düşürücü ve Barış Akarsu ailesi ve Barış Akarsu hayranlarını derinden üzen bir sözdür."
 
ÇOK ÜZÜLDÜM
 
Selahattin Akarsu, yaşanan gelişmelerin ardından Amasra Belediye Başkanı Emin Timur'un haber göndererek, "Orası boşaltılsın" dediğini, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'nün kendisine arayarak Belediye Başkanının sözlerini ilettiğini söyledi. Yaşanan olaylar karşısında duygulanan baba Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim yapacak bir şeyim yok. Mecburum. Alınan karar karşısında hiç bir şey yapamıyorum. Yalnız yaşanan bu olaylarda Amasra halkının suçu yok. Bu belediye ile ilgili bir konu. Başkan, 'Orayı boşaltsınlar acilen' demiş. Ben de kararı uyguluyorum. Eşyaları mümkün olduğunca toplamaya çalıştım. Kendi başıma bu kadar yapabiliyorum. Bu eşyaları alırken bütün Barış Akarsu'yu sevenlerin hatıralarını ve duygularını da topladım. Bu beni çok üzdü. Keşke bunlar olmasaydı. Elimizden bir şey gelmiyor."
 
AMASRALILAR DA TEPKİLİ
 
Barış Akarsu'nun eşyalarının boşaltılmasına Amasralılar da tepki gösterdi. Amasra'da yaşayan Barış Akarsu hayranları, "Bu nasıl iş? Anlayabilmiş değiliz. Böyle bir sanatçıya bu yapılmaz. Eşyalarının boşaltılması çok yanlış. Kızgınlıkla yapılan bu davranış Amasra'ya yakışmaz" dediler. Barış Akarsu'nun bir hayranı, "Bu karardan vazgeçilmeli. Barış Akarsu'nun kemikleri sızlayacak. Bu kadar Barış Akarsu hayranının gönderdiği malzemeler sokakta. Bu duruma acilen son verilmelidir" diye konuştu.
 
KAYNAK: UÇANKUŞ