Barkod & Barkod Yazıcı

İşlemlerin çok olduğu, bilgiye en hızlı ve en doğru bir þekilde ulaşabilmesinin ihtiyaç olduğu yerlerde barkod sistemleri kullanılmaktadır.

Barkod  Barkod Yazıcı
10 Ocak 2019 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

Barkod sistemleri verinin hızlı ve doğru girilmesini sağlayan bir yöntemdir. ışlemlerin çok olduğu, bilgiye en hızlı ve en doğru bir şekilde ulaşılmasının ihtiyaç olduğu yerlerde kullanılabilir. Barkod sayesinde bir ürüne ait tüm hareketler izlenebilir.
 

Barkod yazıcılar aracılığı ile barkod ve etiketlere baskı alabilirsiniz. Barkod yazıcılar termal ve direk termal baskı sağlayabilirler. Direkt termal baskı fax makinelerine sağladıkları baskı gibi kağıdın ısıtılıp baskı yapmasını sağlamaktadır. Kısa süreli kullanımlarda bu baskı yöntemi kullanılabilir. Güneş, ışık ve ısı gibi etkenlerde çabuk etkilenebilir. Ribon’a ihtiyaç duyulmadığından daha az maaliyetli yöntemdir.
 

Termal transfer özelliğine sahip barkod yazıcılar ise ribon denilen sarf malzemeler ile baskı alabilmektedir. Barkod etiketi ise termal transfer veya direkt termal baskı durumuna göre seçilmelidir.
 

Masaüstü barkod yazıcı ve endüstriyel barkod yazıcı çeşitleri bulunmaktadır. Argox barkod yazıcı en çok kullanılan barkod yazıcı çeşitlerindendir. Bunun dışında çok fazla barkod yazıcı marka ve modelleri bulunmaktadır.