Barlas Aydın Doğan'a fena saydırdı

Mehmet Barlas'ın eşi gazeteci yazarı Canan Barlas, Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Barlas Aydın Doğana fena saydırdı
20 Mart 2012 Salı 21:37 tarihinde eklendi, 2.113 kez okundu.

28 Şubat sürecinde maruz kaldığını iddia eden Barlas dönemin en önemli aktörlerinden olan medya patronlarına sert tepki gösterdi. Aydın Doğan ve Dinç Bilgin için ağır konuşan Barlas, Can Ataklı'nın kriz çıkaran iddiasının doğru olduğunu söyledi, AKP hükümetini yere göğe sığdıramadı...

AYDIN DOĞAN'I DİNÇ BİLGİN'İ ASLA AFFETMEM! SELAM VERMEM

"Aydın Doğan'ı affetmiyorum. Telefonlarıma bile çıkmadı. Aydın Doğan kim ki benim telefonlarıma çıkmıyor. Dinç Bilgin için de geçerli aynısı. Selam bile vermem. Burjuvalaşmamışlar, çok para kazanmışlar ama aydının yanında duramıyorlar. Devletin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar."

CAN ATAKLI'NIN ŞANTAJ İDDİASI DOĞRUYDU

Can Ataklı doğruyu söyledi orada. Ne yapsınlar çok yakınlarını zedelememek için yalanladılar ama aynen böyle yapıldı. Mehmet'e (Barlas) yapıldı bunlar. Bence bunlar bir takımlardı. Hatta kendileri yetmeyince Sabah grubunu da aldılar yanlarına. Semavi'den bu yana bu klişe yalan söylenir "ben yapmadım ama çocuklar yapmışlar işte" denir. Ama gerçek bu değildir elbette.

HÜKÜMETİN MEDYAYA BASKISI SÖZKONUSU BİLE DEĞİL

Canan Barlas medya ve iktidar ilişkilerine dönük yaptığı değerlendirmeler de hayli ilginçti. "Hiç kimsenin muhalif olduğu için işini kaybettiğine inanmıyorum" diyen Barlas hükümete gelen eleştirilerin yanlış olduğunu söyledi. Barlas, köşesini ya da TV programını kaybeden gazetecilerin aslında kendi patronları ve yöneticileri ile anlaşamadıkları için kovulduklarını savunurken şöyle dedi.

"Eskiden iktidar direk gazeteci kovdururdu. Ancak şimdi böyle bir şey yok. Şimdiki hükümet böyle bir baskı yapmıyor. İşini kaybeden fazla gazeteci de yok zaten. Kaybedenler de patronlarıyla yaşadıkları sorunlar nedeniyle ayrıldılar. Bakın Hürriyet'te AKP'ye her türlü eleştiri yapılıyor, Taraf da hükümeti sert eleştiriyor. Herkes istediğini yazabiliyor..."