Barlas'a çarpıcı yanıt

Mehmet Barlas'ın dünkü Sabah gazetesinde yayınlanan ve Today's Zaman gazetesini sert ithamlarla eleştirdiği yazısına çarpıcı bir yanıt geldi.

Barlasa çarpıcı yanıt
31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:58 tarihinde eklendi.
Mehmet Barlas, The Times'ta yayınlanan ve Başbakan Erdoğan'a yönelik ilanın Today's Zaman'da da yayınlanabileceğini öne sürdüğü yazısında, İngilizce yayın yapan gazetenin hükümete dönük eleştirilerine ağır ithamlar yöneltilmişti.

Mehmet Barlas yazıda Today's Zaman gazetesine sert eleştiriler sıralayarak, "Hatırlarsınız... Bir dönemde ' Avrupa Birliği 'ne giden yol Diyarbakır'dan geçer' denilmişti. Acaba şimdi de bazıları 'Alternatif iktidara giden yol Pensylvannia'dan geçer' diye mi düşünüyor. AK Parti 'ye öfkeli veya bu iktidara alternatif arayan kim varsa, mutlaka Fethullah Gülen'i ziyaret ediyor" diye yazmıştı.
 
İşte Mehmet Barlas'ın bu yazısına Today’s Zaman cephesinden sıra dışı bir yanıt geldi.
 
Mehmet Barlas'ın yazısının tam metnini İngilizce’ye çevirerek, dün gazetenin internet sitesinde bugün ise kağıt nüshada yayınlayan Today's Zaman, mesajını ise bu yazının sonuna iliştirdiği bir notla verdi.
 
Today’s Zaman editörlerinin kısa notunda şöyle yazıyordu:
 
"Mehmet Barlas, geçtiğimiz günlerde düşünceleri hükümetle uyuşmayan Ombudsman'ını (Yavuz Baydar) kovan Sabah gazetesinin başyazarıdır"!