Bartın Üniversitesi'ndeki olaylar tartışıldı

Bartın Barosu, iki üniversite öğrencisinin bıçaklanması nedeniyle sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerini bir araya getirerek, yaşananları değerlendirdi.

Bartın Üniversitesindeki olaylar tartışıldı
27 Mart 2013 Çarşamba 19:51 tarihinde eklendi.

 

Bartın Barosu Başkanı Kamil Altan, yaraları azdırmanın bir anlamının olmadığını belirterek, üniversitede çatışma çıkmasının, huzursuzluğun herkesi üzeceğini söyledi.
 
Bartın Barosu, Bartın Üniversitesi öğrencisi iki kişinin bıçaklanmasının ardından öğrenci gruplarının tepkisi üzerine sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenledi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bartın Barosu Başkanı Kamil Altan üniversite öğrencileri arasında daha önce biri kız, diğeri kira nedeniyle olmak üzere iki olay yaşandığını, bunların siyasi içerikli olmaması nedeniyle tedirgin olmadıklarını ifade etti.

Altan, söz konusu olayların ise PKK, Kürt ve Türk çatışması olarak ortaya çıktığını belirterek, "Bartın'da bu tür olaylar yeni. Önünün baştan alınması daha doğru olacaktır. Üniversitemizde bir çatışma çıkması, huzursuzluk olması hepimizi üzer. Yaraları azdırmanın anlamı yok" dedi.
 
MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Bartın Üniversitesi'nde öğrenim gören Kürt öğrencilerin kendilerinin kardeşleri olduğunu belirterek, "Ama bölücü terör örgütünün fotoğrafını da taşıyanlara mutlaka karşı oluruz. Bölücü terör örgütü liderinin, flamalarının fotoğraflarını biz Emniyet Müdürlüğü'ne teslim ettik. Siz bunu çok basite alıyorsunuz" diye konuştu.
 
Eğitim-Sen Bartın Şube Sekreteri Eran Dönertaş ise, "O dediğiniz fotoğraflar ve yazılar Dünya Kadınlar Günü'nde yazılan Kürtçe yazılar olabilir. Bugün eğer siz Kürtçe'nin bir yazı dili olarak, bir ulusun dili olarak görmüyorsanız, bir şey diyemeyiz" diyerek cevap verdi.
 
Karşılıklı yapılan konuşmalara müdahale eden Kamil Altan, toplantıyı basına kapattı. 

DHA