Bartın’a Osmanlı mimarili iş merkezi yapılacak

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’a Osmanlı mimarisi örneklerinden tarihi taş han mimarisiyle inşa edilecek modern bir iş merkezi yapacaklarını söyledi.

Bartına Osmanlı mimarili iş merkezi yapılacak
28 Şubat 2013 Perşembe 19:33 tarihinde eklendi, 1.363 kez okundu.

 

Cemal Akın, Yalı mevkiinde bulunan eski terminal alanına, Osmanlı mimarisi örneklerinden tarihi taş han mimarisine uygun şekilde yapılması planlanan iş merkezi için başlatılan proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İş merkezi için başlatılan projenin 11 Mart 2013 tarihinde yapılacak ihale kapsamında hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Cemal Akın, "Göreve başladığımız günden beri kararlılıkla gerçekleştirdiğimiz karanlık noktaları aydınlatıp atıl vaziyetteki yerleri güzelleştiren projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu defa da yine atıl haldeki eski terminal alanını Osmanlı mimarisi örneklerinden tarihi taş han mimarisiyle inşa edilmiş modern bir iş merkezi olarak kentimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Belediye olarak bir süre önce çalışmalarını tamamladığımız bu projemizi hayata geçirmek için ihale hazırlıklarına başladık." dedi. 
 
İş Merkezi’nin hazırlanan proje doğrultusunda 11 ayda tamamlanmasının planlandığını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bu projeyle atıl haldeki eski terminal alanı şehrin cazibe merkezi haline getirilmiş olacak. 5 bin 100 metrekare kullanım alanı olan iş merkezimiz, bodrum, zemin kat ve 2 normal kattan oluşan, içi avlulu bir ticari yapı şeklinde olacak. Birinci katında iç avluya ve yola bakan dükkanlar olacak. İhale kapsamında 11 ayda tamamlanmasını planladığımız bu yapı aynı zamanda içerdiği nikah salonu ve çok amaçlı salonu ile birlikte sadece iş merkezi olarak değil sosyal etkinliklere ve çalışmalara da hizmet vererek her kesimden insanımıza hitap edecek bir cazibe merkezi haline gelecek." dedi.

CİHAN