Bartın'da maden ocağında göçük

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan Çinli 3 işçiden 1'i yaralı kurtarıldı, diğer 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bartında maden ocağında göçük
01 Kasım 2014 Cumartesi 09:45 tarihinde eklendi.
Amasra'da maden ocağındaki göçükte mahsur kalan Çinli işçilerden Maoshun Yang'ın 4 saat sonra cesedine ulaşıldı. Saat 08.30 sıralarında madenden çıkarılan Yang'ın cesedi, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Göçük altındaki Shoujle Sun'u kurtarma çalışmaları ise sürüyor.
 
Amasra Kaymakamı Kadir Yener Eser, göçük altında kalan 3 işçiden birisinin yaralı, birisinin ölü olarak çıkarıldığını, diğer işçiye ulaşma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Eser, "Sahada HEMA'nın kendi kurtarma ekipleri, TTK Amasra ve AFAD ekiplerimizle birlikte çalışıyor. Tüm ümidimiz 3'üncü personele sağ salim ulaşmak" dedi.
 
HEMA Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal ise hem kendi personellerine hem de Çinli personele zaman zaman iş güvenliği eğitimleri verdiklerini söyledi. Şenkal, "Bu eğitimleri sık yapıyoruz. Hem hatırlatma eğitimi oluyor. Dün de öyle bir eğitim verdik. Bunu yaptık. Düzenli olarak bunu yapıyoruz" diye konuştu.