Barzani'den Talabani'ye çağrı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Bağdat Hükümeti'nin Kürt bölgesine yönelik uygulamalarına karşı Celal Talabani'ye ''yeni bir yol bulmak için diyalog'' çağrısında bulundu.

Barzaniden Talabaniye çağrı
12 Kasım 2012 Pazartesi 16:20 tarihinde eklendi.

 

Barzani, IKBY resmi internet sayfasında yayımladığı mesajında, Bağdat Hükümeti'nin Kerkük, Diyala ve Selahaddin kentleri için oluşturduğu Dicle Gücü'nün, Irak Anayasası'na aykırı olduğunu belirterek, birlikte yaşamaya ve barışa hizmet etmediğini savundu. 
     
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye ''Dicle Gücü'nün feshedilmesi'' yönünde verilen sözlerin ne ölçüde yerine getirileceğinin beklendiği kaydedilen açıklamada, verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğinin açık bir şekilde ortaya çıktığı vurgulandı. 
     
Bağdat Hükümeti'nin Kürt bölgesine yönelik uygulamalarının durdurulması için Talabani ve ilgili taraflara ''yeni bir yol bulunması için diyalog çağrısı'' yapılan açıklamada, Barzani'nin şu sözlerine yer verildi: 
     
''Irak halkının bilinmesini istiyorum ki: Dicle Gücü, Irak'ın istikrarına hizmet etmiyor. Anayasa'nın 140. maddesine aykırı, Kürt halkına ve demokratik sürece karşıdır. Biz Cumhurbaşkanına, Dicle Gücü'nün barış ve diyalog yoluyla durdurulması yönünde verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyorduk. Ancak bu gün çok açık bir şekilde ortaya çıktı ki verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmiyor. Bu, Anayasal bir yol ve tavır değildir. Bunun için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere konu ile ilgili tüm kişileri bu uygulamaların durdurulması için yeni bir yol yeni bir çare bulmaya çağırıyorum.''