Barzani'nin partisinden Elçi için taziye

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Şehan Bölgesi Siyasi Sorumlusu Eli Ewni, Şırnak'ın Cizre ilçesinde Şerafettin Elçi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Barzaninin partisinden Elçi için taziye
29 Aralık 2012 Cumartesi 16:29 tarihinde eklendi.

 

Hayata veda eden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için taziye ziyaretleri devam ediyor. Her gün yüzlerce kişinin katıldığı taziyeye Kuzey Irak'tan da katılımlar sürüyor. Cizre’deki cenaze törenine katılan Mesut Barzani’nin kardeşi Sidar Barzani’den sonra bugün de KDP Şehan Bölgesi Siyasi Sorumlusu ve eski güvenlik sorumlusu Eli Ewni taziyeye geldi. Ewni, Elçi ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. 
 
Taziye çıkışında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Eli Ewni, Şerafettin Elçi’nin siyasette her zaman barışçıl bir yol izlediğini söyledi. Ewni, “Biz buradan üzüntümüzü dile getiriyoruz. Sayın Şerafettin Elçi’nin ailesine başsağlığı diliyoruz. Sayın Elçi’nin Kürt siyasetine önemli katkıları ve hizmeti olmuştur. Elçi hem Irak’taki, hem de Türkiye’deki Kürtlerin daima arabuluculuğunu yapmıştır ve hiçbir zaman bu diyalog kopmamıştır.” dedi. Şerafettin Elçi’nin milleti için çok iyi hizmetler yaptığını belirten Eli Ewni, “Barışçıl siyasetini daima yapmıştır. Tüm Kürtlerin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

CİHAN