"Başarımın sırrı evde televizyon olmaması"

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 4'üncüsü olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Said Seferbey, başarısındaki en büyük faktörün evinde televizyon olmaması olduğunu söyledi.

02 Nisan 2013 Salı 18:50 tarihinde eklendi, 1.375 kez okundu.

 

Isparta'da İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, YGS-6 puan türünde Türkiye 4'üncüsü ve Isparta 1'incisi olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Said Seferbey ile YGS-2 Türkiye 42'ncisi Burak Şahinoğlu ve aynı puan türünde Türkiye 74'üncüsü Bilal Altuntaş Şahinoğlu ile YGS-6'da Türkiye 96'ncısı olan Tolga Yiğit'i çeyrek altın ve kitapla ödüllendirdi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Türkiye 4'üncüsü Muhammet Said Seferbey, başarısının sırrını evlerinde televizyon olmamasına bağladı. Düzenli ders çalıştığını ve stresten uzak durduğunu kaydeden Seferbey, "Her şeyden önce stres yapmadım. Bunun yanında evimizde televizyon yok. Bunun başarımda büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Düzenli ders çalıştım diyebilirim. Ancak kendimi sıkmadan, istediğim zamanlarda çalıştım" dedi.
 
TELEVİZYON BAŞARIYI ETKİLİYOR
 
Evde televizyon olmadığı için ders çalışmaya daha fazla vakit ayırdığını anlatan Seferbey, "Televizyonda birçok program var. Bu programları izlemediğim için derslerime daha fazla yoğunlaşabildim. Televizyon olunca ister istemez dikkatiniz dağılıyor. 'Acaba şu program ne oldu, bunda ne oldu?' diye merak ediyorsunuz. O yüzden YGS'ye hazırlanan öğrencilere televizyondan uzak durmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
 
HEDEFİ İLK 100'E GİRMEK
 
İkinci sınavda hedefinin öncelikle dereceyi düşürmemek olduğunu belirten Seferbey, "İlk 100'e girmek benim için yeterli. Şu anda tıp fakültesine gitmeyi düşünmüyorum. Genel eğilim o yönde. Ancak elektrik elektronik mühendisliği de mantıklı bir bölüm. Özel üniversite olursa Koç veya Sabancı, olmazsa Boğaziçi ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ni tercih edebilirim" diye konuştu.
 
Sınava hazırlık sürecinde heyet raporu almadığını ve okuluna devam ettiğini de anlatan Seferbey, "Bütün öğrenciler rapor alarak okuldan gidiyor. Okula gittiğinizde sadece ders çalışan arkadaşlarınız oluyor. O yüzden okula gitmek daha iyi" dedi.
 
GELECEK YIL HEDEFİMİZ İLK ÜÇ
 
Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk ise dereceye giren öğrenceleri tebrik etti. Isparta'nın geçen yıl YGS'de 8'inci olduğunu hatırlatan Öztürk, bu yıl 5'inciliğe yükseldiklerini kaydetti. Hiçbir başarının tesadüfi olmadığını vurgulayan Öztürk, "Her başarının bir bedeli vardır. Isparta'da öğrenci, öğretmen, yönetici ve veliler bedeli ödeyerek hak ettikleri başarıyı elde etti. YGS'de ilk 500 içine 9, ilk 1000'e ise Isparta'dan 11 öğrenci girdi. Gelecek yıl hedefimiz ilk 3, daha sonra ise birinci sıraya yükselmek" diye konuştu.

DHA