"Başarının ahlaklı olanı güzeldir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerden doğal yollarla başarı elde etmelerini istedi ve başarının ahlaklı olanının en güzeli olduğunu söyledi.

Başarının ahlaklı olanı güzeldir
28 Şubat 2014 Cuma 18:34 tarihinde eklendi.

Hatay'da bazı spor tesislerinin açılışlarını yapmak üzere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dün bazı internet sitelerine 'Başbakan'ın yoğun bakıma alındığı' yönünde düşen bilgilere tepki gösterdi. Kılıç, kendilerinin gerçeklerle yürüdüklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

"Seçim atmosferi yaşıyoruz. Seçim sürecinde yaptığınız çalışmaların söylediğiniz sözlerin dikkatli, olması gerekir. Örneğin dün bir yanlış bilgi, yalan bilgi ile Başbakanımızın 'yoğun bakımda' olduğunu söyleyenler oldu. Dün 2 miting yaptı, bugün de Balıkesir'de mitingini yaptı. Çok enteresan bir bilgi gördüm internette. 'Tıp çok ilerlemiş sabah yoğun bakıma öğlen de mitinge' diye. Bu tip yalanlardan da uzak durursak çok iyi olur. Gerçeklerle yürüyoruz biz. Her zaman gerçeklerle yürüdük, gerçeklerle yürümeye de devam edeceğiz. Eserlerimiz de bunu gösteriyor."

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki temaslarının ardından Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya geçen Bakan Kılıç, Hatay Valiliğini ziyaret etti. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından Bakan Kılıç'a Hatay'da yetişen kamışlardan yapılan ney hediye edildi. Ziyaret, hediye takdiminin ardından basına kapalı olarak devam etti.

Bakan Kılıç, daha sonra Hatay'da farklı spor dallarında ödüller kazanan milli sporculara ödüllerini takdim etti. Kılıç ödül takdim töreninin gerçekleştirildiği salonda protokol üyelerinin ön sıralara, sporcuların ise arka sıralara oturtulması üzerine daire başkanlığına talimat vererek, bundan sonra ülke genelinde sporcularla ilgili yapılan tüm etkinliklerde sporcuların ön sıralara diğer seyircilerin ise arka sıralara oturtulması talimatını verdi.

Ödül töreninde genç sporcuların başarının devamını dileyen Bakan Kılıç ayrıca gençlerden başarılarının ahlaklı olmasını istedi. Kılıç şöyle konuştu: "Başarının takdir edilmesi gerekir. Ancak sizlerden bir ricam var. Başarınız her zaman gerçek başarı olsun. Ahlaklı başarı olsun. Kendi gücünüzle çalışmanızla elde ettiğiniz başarınız olsun. Neyi kastettiğimi çok iyi anlıyorsunuz. Allah'ın size verdiği güç kuvvet ile vücudumuzu hazırlayarak doğal yollardan elde edilen başarılar ömür boyu süren başarılardır. Gelecekte de bunun gururunu yaşayabilmek için her zaman ahlaklı olun."

Ödül töreninin ardından Günyazı mevkiinde yapımına başlanan Hatay Merkez Jimnastik Salonunu temel atma törenine de katılan Kılıç daha sonra bazı taziye ziyaretlerinde bulundu.

BAKAN KILIÇ, HATAYSPOR TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatayspor Tesislerini ziyaret ederek yönetim ve futbolcularla sohbet etti. Hatayspor Kulübü Başkanı Jan Baram, Bakan Kılıç’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek bu ziyaretin zorlu lig maçında takıma moral verdiğini söyledi.

Kılıç, icra ettiği görevi nedeniyle bütün spor camiasında ter dökenlere eşit mesafede olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Şu anda sizler lider durumdasınız. Size başarılar diliyoruz. Ancak biliyorsunuz ki benim şöyle bir özelliğim var. İcradaki görevim dolayısıyla özellikle bütün spor camiasındaki ter döken kardeşlerimize karşı eşit mesafedeyiz; ama tabi bu şu anlama gelmez. Başarılı alanlarda, başarılı konularda tabi ki temennimiz başarılarının bu alanda devam etmesidir. Biz her spor kulübünü elimizden geldiği kadar desteklediği gibi sizlere de elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz, çünkü bu Türk sporunun adına size verilen bir destektir. Daha iyi bir performansla Türk sporunu temsil etmeniz için biz buradayız."

Yönetim ve futbolcularla sohbetin ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler, sentetik ve çim sahaları gezerek Hatayspor Kulübü Başkanı Jan Baram’dan tesisler hakkında bilgi aldı.

Bakan Kılıç'a Hatay programında Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri Sadullah Ergin ve Orhan Karasayar eşlik etti. 


CİHAN