Başbakan Başdanışmanı MAHCUPYAN, DUMANLI'ya SAHİP ÇIKTI

Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, özgür medyaya yönelik 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya yöneltilen 'terör' ve 'silahlı örgüt' suçlamasının manasız olduğunu söyledi.

Başbakan Başdanışmanı MAHCUPYAN, DUMANLIya SAHİP ÇIKTI
19 Aralık 2014 Cuma 00:13 tarihinde eklendi.
Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya yöneltilen 'terör' ve 'silahlı örgüt' suçlamasının manasız olduğunu söyledi. 
 
CNN Türk'te canlı yayında Şirin Payzın'ın sorularını cevaplayan Etyen Mahçupyan, Ekrem Dumanlı ve arkadaşlarına yönetilen 'terör' ve 'silahlı örgüt' suçlaması için, "Terör kelimesinin böyle kolay kullanılması doğru değil. Yoksa Ekrem Dumanlı ya da Zaman gazetesindeki herhangi bir meslektaşımı öyle görmüyorum." dedi.
 
İşte Mahçupyan'ın açıklamalarından satır başları:
 
...Savcılar bir kere olur olmaz her şeyi iddianameye koyuyorlar. Bunları birbirine bağlamak için özel bir gayret gösteriyorlar. Bütün bunlar yasalardaki muğlak tanımlar ile buluşuyor. Terör ve silahlı örgüt gibi iddiaların burada çok manalı olduğunu düşünmüyorum. Savcının bildiği ama bizim bilmediğimiz şeyler de olabilir ama eğer sadece Tahşiyeciler meselesi ise ne olduğu, başı sonu belli.
 
Terör kelimesinin böyle kolay kullanılması doğru değil. Yoksa Ekrem Dumanlı ya da Zaman gazetesindeki herhangi bir meslektaşımı öyle görmüyorum. Ama onların bir cemaat aidiyeti içinde hareket ettiklerini de çok yakından biliyorum. Bu da çok doğal. Cemaat üyesi birinin buna uygun davranması kendiliğinden oluyor.
 
'ZAMAN'DA YAZILARIMA MÜDAHALE ETMEDİLER'
 
Benim Zaman'daki yazılarıma gelen düzeltme ve öneriler genellikle tek bir kelimenin değişmesi yönündeydi. Bunun dışında bir müdahale yaşamadım.