Başbakan BDP'ye yüklendi

Başbakan Erdoğan, 24 şehit verilen Çukurca'daki saldırıyı terör eylemi olarak görmemekle suçladığı BDP'yi eleştirdi.

Başbakan BDPye yüklendi
21 Ekim 2011 Cuma 16:42 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Erdoğan Hak-İş Genel Kurulu’nda Hakkari’deki 24 şehit verilen PKK saldırısıyla ilgili konuşmasında BDP'ye yüklendi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede siyaset yapacaksınız, bu milletten oy isteyeceksiniz, sonra bu milletin yediden yetmişe kan ağladığı bir günde bu ağır insanlık suçunun adını koymaya diliniz varmayacak. Bunun izahı yoktur, anlaşılabilir, kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Milletimiz, suçlunun adını koyamayan, terörü mahkum edemeyen, bu menfur cinayetleri işleyenleri lanetleyemeyen bu zihniyeti asla unutmayacaktır" dedi.
 
Saldırıların zamanlamasına dikkat çeken Başkana Erdoğan, "Adalet için, özgürlükler için adım atıldığında bu tür saldırılara maruz kalıyoruz. Demokrasiyi geliştirmek için ne zaman adım atsak bu örgüt haince eylemler yapıyor" diye konuştu.
 
Terör sorunun çözümünde İspanya örneğine değinen Başbakan sözlerine şöyle devam etti:
"İspanya'da ETA 48 yıl sonra silah bıraktı. İktidar, muhalefet ve STK’lar bir olmazsa bu süreç daha uzayabilir. Sağduyu ile hareket etmeliyiz." 
 
Muhalefet partilerinden gelen eleştirileri de değerlendiren Erdoğan, "Muhalefet bizi hedefe koyma gayretinde. Muhalefet Çarşamba günü TBMM’de yapılacak kapalı oturumda ne söyleyecekse söylemeli. Gün slogan atma günü değildir. Bu zor zamanlardan kendilerine menfaat devşirmeye çalışanları ibretle izliyoruz."
 
Güneydoğu'daki yatırımların terör örgütü tarafından engellendiğini dile getiren Erdoğan, "İnsani değerlere uygun davranmayanlara, devletin devlet gibi davranma zorunluluğu var. 
9 yılda 30 katrilyona ulaşan yatırımları bu bölgeye yaptık. Ancak bu yatırımlar terör örgütü tarafından engellenmeye çalışılıyor. Yol yapan müteahhitin makinelerini yakıyorlar. Terör örgütü kendi halkını tehdit ediyor."