'Başbakan' bugün netleşiyor

12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yerine gelecek isim, AK Parti'nin bugün 14.00'te yapılacak MYK toplantısında netleşecek. Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın da toplantıya katılması bekleniyor. Akdoğan'ın adının yeni kabinede Atalay'ın yerine geçmesi, toplantıyı ilginç hale getirecek

Başbakan bugün netleşiyor
21 Ağustos 2014 Perşembe 10:02 tarihinde eklendi.
Erdoğan başkanlığında son kez toplanacak MYK’da, Cumhurbaşkanı Gül’ün önceki akşam verdiği veda resepsiyonunda işaret ettiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan ve başbakanlığının netleşmesi bekleniyor.
 
Ak Parti’nin Erdoğan sonrası liderliğini üstlenecek ismin belirleneceği bu toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri’nin yanı sıra grup başkanvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katılacak.
 
Toplantıda, kurul üyesi olmamasına karşın, hükümet ile Meclis grubu arasındaki ilişkilerden sorumlu olması nedeniyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bulunacak.
 
Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın da toplantıya katılması bekleniyor. Akdoğan’ın adının yeni kabinede Atalay’ın yerine geçmesi, toplantıyı ilginç hale getirecek. Kulislerde, Akdoğan’ın kabinede yer alması halinde Atalay’ın görevinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yürüttüğü hükümet sözcülüğünü de üstleneceği konuşuluyor.
 
Erdoğan’ın, çoğunluğu 3 dönem kapsamındaki partinin eski isimlerinden oluşan Abdullah Gül ekibiyle sıkıntı yaşanmaması için bir “denge” kabinesini tercih etmesi halinde Arınç ile birlikte Akdoğan’ın kabine dışı kalabileceği de öne sürülüyor.
 
HÜRRİYET