Başbakan çılgın projesini yarın açıklayacak !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran'da yapılacak seçimler için hazırlanan 13 yıllık seçim beyannamesini yarın açıklayacak

Başbakan çılgın projesini yarın açıklayacak !
15 Nisan 2011 Cuma 12:27 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran'da yapılacak seçimler için hazırlanan 13 yıllık seçim beyannamesini yarın açıklayacak. Sivil Anayasa'nın ana başlık olduğu, terör sorununa ilişkin çözümlerinde olduğu beyanname açıklaması sırasında Erdoğan, aylardır merak edilen 'çılgın' projesini de açıklayacak. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek NTV'de katıldığı programda AK Parti'nin seçim beyannamesini ve liste açıklamaları sonundaki gelişmeleri değerlendirdi.
 
İpek'in verdiği bilgilere göre, aylardır merak edilen ve basında çok defa konu edilen Erdoğan'ın çılgın projesi de yarın kamuoyuna açıklanacak. 
 
HEDEF 100'NCÜ YIL
 
Erdoğan daha önceki konuşmalarında Haziran seçimleri için yayınlayacakları seçim beyannamesinin Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'ncü yıl dönümü olan 2023'e göre hazırlanacağını açıklamıştı. Erdoğan bugün parti Genel Merkezi'nde beyannameye son şeklini vermek için çalışmaları yürütecek. Yarın da yine Genel Merkez'de düzenlenecek basın toplantısı ile AKP'nin 13 yıllık seçim beyannamesi kamuoyuna açıklanacak.
 
Beyannamenin hazırlanması aşamasında Genel başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in başkanlığında akademisyen ve uzmanların da katkısı ile bir çalışma yürütüldü. Seçim beyannamesinin ana başlığını yeni bir "Sivil Anayasa" konusu oluşturacak. Sosyal, ekonomik, kültürel, özgürlükler, demokrasi vaatlerinin yer alacağı seçim beyannamesinde AKP iktidarlarının yaptığı icraatlara da vurgu yapılacak.
 
Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti genel seçimlere gitmeden önce oldukça uzun vadeli bir seçim beyannamesi açıklayacak. Türkiye'ye 4 yıllık değil, 13 yıllık vaatlerini sıralayacak olan Başbakan Erdoğan, ekonomi, sosyal kültürel yaşam, dış politika, parti tüzüğü, iş dünyası, demokrasi ve özgürlükler, (Kürt sorunu- terör sorununun nasıl çözüleceği) demokratik açılıma devam edileceği mesajı, hak ve hürriyetler, işsizlik, Türkiye'de işsizlik sayısının 2023'te sıfıra indirilmesini hedef gösterecek.
 
İNSAN ODAKLI ANAYASA VURGUSU
 
Referandumda halkın nabzını tutan parti, beyanname için de anket çalışmaları düzenledi. Halkın beklentileri doğrultusunda seçim beyannamesinde yer verilmesi planlanan vaatler oluşturuldu. Bu vaatlerinin başında, özgürlükçü, demokrat bir Anayasa sözü olacak. Yeni Anayasa için, "Devlet odaklı değil, insan odaklı bir Anayasa" vurgusu yapılması beklenirken, Anayasa'da nelerin değişeceği, nasıl değişeceği de beyannamede tek tek anlatılacak. Beyannamenin oluşturulmasında 2007 genel seçimleri öncesi akademisyenlere hazırlatılan "Sivil Anayasa" taslağının yanı sıra odaların, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin hazırladığı Anayasa çalışmalarından da yararlanıldı.
 
KÜRT SORUNU VE TÜRBAN SORUNU
 
Beyannamede, başta Kürt sorunu olmak üzere azınlıklar için yapılacak yasal düzenlemelerin de önemli başlıklar arasında olması bekleniyor. Azınlıklara verilecek hakların yanı sıra ekonomik ve sosyal alanlarda da vaatler sıralanacak. Özgürlükler alanında bugüne kadar yapılanlar anlatılırken, özellikle eğitim hakkının herkesin elinden alınamayacağı üniversitelerde "türban" vurgusunun yerine eğitim özgürlüğü "eğitim hakkı" olarak vurgulanacak.