"Başbakan demokrasi özürlüsüdür"

CHP Sözcüsü Haluk Koç Başbakan’a, "Kabataş’taki soysuzlar ile Cami’de içki içti' dediklerin senin özel görevlendirdiklerin mi?" diye sordu.

Başbakan demokrasi özürlüsüdür
10 Temmuz 2013 Çarşamba 20:03 tarihinde eklendi.
Başbakan Erdoğan'ın üslubunu da eleştiren Koç, "Her zulüm karşı asisini, her zalim kendi başını yiyecek, ona isyan edecek bir süreci yaratır. Bu Başbakan, demokrasi özürlüsüdür" dedi. 
 
CHP Sözcüsü Haluk Koç MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koç, Başbakan'a hitaben, "Başbakan estin gürledin, milletin en kutsal alanında sömürü yaptın, sörf yaptın, dolaştın. Çık açıkla. Kabataş’ta şu anda, şu saatte, şu görüntülerde, şu kişi, şu kişi, şu kişi bu hanım kardeşimizi taciz etti. Çık göster. Açıkla kimliklerini. Niye açıklayamıyorsun? Onlar senin özel görevlilerin mi?" dedi. 
 
"BU BAŞBAKAN YARGI KUŞATACISIDIR" 
 
Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Koç,"Her zulüm karşı asisini, her zalim kendi başını yiyecek, ona isyan edecek bir süreci yaratır. Bu Başbakan, demokrasi özürlüsüdür, yargı kuşatıcısıdır, medya karartıcısıdır, şiddet uygulama emredicisidir. Kendinden, halkından, yarınından korkan bu Başbakandır. İstenen dikensiz gül bahçesi, muhalefetsiz bir demokrasi, kendi kafama eseni yapacağım diye tutturan bir diktatör" diye konuştu. 
 
"AKP'NİN AMACI BELLİ: HERKES SUSACAK"
 
Tutukluluk sürelerine de değinen Koç, şöyle konuştu: "Eşsiz, değersiz Yozgatlı hukukçu Bekir Bozdağ Bey mahkemelere örtülü bir talimat veriyor. Aman ha, 1 yıl daha kalsın. Sakın tahliye filan çıkartmayın diyor.Bu ramazan gününde Bekir Bozdağ, Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan’a demokrasi adına yüce Tanrı’dan, asgari izan, akıl, denge, duyarlılık diliyorum.

İktidar partisi büyük bir korku, büyük bir çekince ve büyük bir paranoya altındadır. AKP intikam peşine düştü, muhalif avı başlattı.Sivil toplum kuruluşlarına demokrasinin kuralları içerisinde çalışma imkanı vermemek bizzat demokrasiye darbedir.

TMMOB’ne dönük olan yapılan düzenleme demokrasiye darbelerden biridir.AKP’nin amacı belli. Konuşan herkes susacak, hiç kimse AKP’yi sorgulayamayacak. Sürdürülen operasyonlarda olduğu gibi,herkes takip edilecek, ileri giden yeni bir örgüt senaryosu içerisine konacak ve süründürülecek." 
 
"HAYALİ TERÖR ÖRGÜTLERİ" 
 
Koç, "Başbakan’a ve yanında arzı endam eden zevatı bir kere daha uyarıyoruz. Gezi eylemleriyle tahrir gösteriler arasında bir benzerlik kurup, Türkiye’de sokakta olanları darbe kışkırtıcılığı olarak yorumlamayın, hayali terör örgütleri, darbe sevdalıları organizasyonları yaratmayın, bu kapıdan size artık mağduriyet çıkmaz. AKP ile TBMM’de birlikte çalışmaya gayret etmek, her an, her dakika her türlü kazığın atılabileceği, her türlü dalaverenin çevrilebileceği bir ortamı da beraberinde yaşamak demektir" diye konuştu.

DHA