'Başbakan' diye karşılandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kars'ta, 1064'te Selçukluların Anı'den Anadolu'ya girişinin 950. yılı kutlama etkinliklerine katıldı. Davutoğlu, Kars'ta 'Başbakan' diye karşılandı.

Başbakan diye karşılandı
15 Ağustos 2014 Cuma 17:11 tarihinde eklendi.

Bakan Davutoğlu, Kars programında ilk olarak Vali Günay Özdemir ile bir araya geldi. Ardından 1064'te Selçukluların, Anı şehrini fethi ve 1033'lü yıllarda bölgeye erenleriyle gelerek manevi açıdan fethe altyapı hazırlayan sağlayan ilk Alperen Ebu'l Hasan Harakani Hz. türbesini ziyaret etti. Burada bulunan Evliya Camii'nde cuma namazını kıldı ve cami bahçesinde verilen fetih yemeğine katıldı.

Karslılar tarafından 'Başbakan' diye karşılanan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, "Fetihler vardır bir şehri açar, fetihler vardır bir toprağı vatan yapar ve fetihler vardır gönüllere girer ve o gönüllerde yepyeni ufuklar açar. Kars'ın 1064'te fethi sadece Kars'ın fethi değildir. Anadolu'nun fethinin başlangıcıdır." dedi.

Davutoğlu siyasetlerinin esasına değindiği konuşmasında; Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin dünyaya adaleti, merhameti ve şefkati dağıttığına dikkat çekerek, "Ve bugünde biz nerede olursak olalım bu emanetin takipçisiyiz. Bundan sonrada daha sık görüşeceğiz. Bu fetih yemeğinde sizlerle beraber olmanın hatırasını unutmayacağız." şeklinde konuştu.
 


CİHAN