Başbakan Erdoğan'a sürpriz konuk

Türkiye'nin ilk ''yüz naklini'' gerçekleştiren ekip, Mecliste ilgi odağı oldu.

Başbakan Erdoğana sürpriz konuk
01 Şubat 2012 Çarşamba 16:29 tarihinde eklendi, 1.353 kez okundu.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekipte yer alan Dişhekimi İsmail Avşar, Ankara'ya geldi. Özkan ve Avşar, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'in girişimiyle, AK Parti Genel Merkezinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile öğle yemeği yedi.
    
Yemekten sonra Meclise gelen Özkan, kuliste milletvekillerinin ilgi odağı oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kuliste gördüğü Özkan'ı kutlarken, kendisiyle bir süre sohbet etti. Bu sırada çok sayıda milletvekili de Özkan'ın yanına gelerek yüz nakliyle ilgili sorular sordu, hasta Uğur Acar'ın durumuyla ilgili bilgi aldı.
    
Prof. Dr. Ömer Özkan, gazetecilerin Başbakan Erdoğan ile yemekte ne konuştuğu sorularına, "Yemek bir saat sürdü. Başbakan, herkesin merak ettiği soruları sordu. Hasta ile görüşmek istediğini söyledi. Bir takvim belirlemedik. Bu görüşme Antalya'da olabilir, belki telefonla da olabilir. Kendisi zaten ameliyattan sonra arayıp kutlamıştı. Şimdi de kutladı" dedi.
    
Hasta Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özkan, "Eşiniz de Ankara'ya geldi mi-" sorusuna, "Hayır o hastanın başında..." karşılığını verdi. Özkan, bundan sonraki beklentisinin rahim nakli yapılan hastanın bir çocuk doğurması olduğunu ifade ederek, "Her şey çok güzel olacak" diye konuştu.
    
Yüz nakillerinin devlet tarafından karşılanacağı konusunda SGK Başkanı'nın söz verdiğini ifade eden Özkan, "Ülkemizin bu tür ameliyatları karşılayacak gücü vardır" dedi.
    
Prof. Dr. Ömer Özkan, bu akşam Antalya'ya döneceklerini söyledi.