"Başbakan görevi Milyon Ali'ye vermiş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın ihale havuzu oluşturduğunu, bu havuza iş adamlarının 100 milyon doları bulan paralar aktardığını söyledi.

Başbakan görevi Milyon Aliye vermiş
13 Şubat 2014 Perşembe 18:40 tarihinde eklendi.


Afyonkarahisar’da partililere seslenen Koç, "Sayın Genel Başkanımızın mecliste dinlettiği ses kayıtları dinlerken insanının nutku tutuluyor. İzmir’e Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gönderdiği Binali Bey ona Sayın Genel Başkanımız ‘Milyon Ali’ bir havuza tayin ediliyor.

Bu yüzme havuzu falan değildir. Bu havuz bunların havuzu ne yapacak orada salma çıkartacaktır. Kimle devletten daha önce ihale verdiği veya bundan sonra da vereceği önemli iş adamlarına. 100 milyon dolar, 30 milyon dolar havuzda toplanıyor ve Başbakanın propagandasını yapacak televizyon kanalı kurduruluyor. Mevcut değiştiriliyor. Gazete yapılandırılıyor. Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu.” dedi.

Koç, iş adamlarının canlarının yandığını ve bunun acısının milleten çıkaracaklarını söylediklerini belirtti. Koç, "Adam canı yanmış bağırıyor; ‘kardeşim kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez’ verelim diyor. Nasıl olsa Milyon Ali Bey var o bizi görür. Nasıl görecek? Bize ihale verecek biz de o zaman fahiş fiyatlarla bu milletin anasını ağlatırız. Benim rahmetli anama da gitti bu küfür. Utanmazlığın ahlaksızlığın bu kadarına tanık olmak her namuslu Türk vatandaşını yaralıyor.” diye konuştu.

Koç, daha önce Suudi Arabistan ya da bir Ortadoğu ülkesinde 99 milyon 999 bin 99 liranın Necmettin Bilal Erdoğan’ın hesabına havale edildiğini, 5 dakika içinde buradan TÜRGEV’e yöneticisi olduğu vakfın hesabına gittiğini açıkladığını dile getirdi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O küfür edenlerin çoğunun oraya da 100 milyon, 80 milyon, 50’er milyon para yatırdığı ortada. Soru sordum cevaplamadılar, ancak peşlerini bırakmayacağız. Burada veriliyor, ondan sonra o iş adamı bir yerde bir ihaleye girecek yada herhangi bir arazi üzerinden imar geçirtecek. Başbakana gidiyorlar büyük abiye. Oradan icazet ediyorlar.

Belediye meclisi AK Parti reddetse bile Başbakanın emriyle şehircilik bakanı, çevre bakanıyla değişiklikler yapılıyor. Ancak 100 milyon oğlanın vakfına, ama 200 milyon buradan avantayı da alıyorlar. Bir düzen kurulmuş bu düzeni kimler kurdu biliyormusunuz? ‘Bir lokma bir hırka’ diye yola çıkıp saraylara sığmayanlar kurdu. ‘Garip guraba’, ‘fakir fukara’ diye yola çıkıp fakir fukaraya şimdi küfredenler kurdu."

"Takke düştü kel göründü" diyen Koç, aşağıdan yukarından yolun sonunun göründüğünü söyledi. "Televizyonlardan gece gündüz millete kedi süratını ezberlet. Zorla naklen yayın yaptır. Her yerde ‘Alo Fatih buldular.’ Dünyanın neresinde olursa olsun ‘ Alo kardeşim Fatih baksana orada yazı geçiyor ne veriyorsunuz şunların konuşmasını kes’ ‘Emredersiniz Sayın büyüğüm’ medya bu. Ben 30 Mart’ta Afyonkarahisar’da sadece Belediye Başkanı seçmek istemiyorum.

Ben Türkiye’ye bu melaneti yaşatanlardan hesap sormak için sandığa gitmek istiyorum. Türkiye’yi babalarını çiftliği haline getiren, Türkiye’yi kanlı bir mezhep kavgasının içine çekmek isteyen bu ahlaksızlardan hesap sormak için sandığa gitmek istiyorum. ‘Yasaklar mücadele edeceğiz’ dediler, ‘yolsuzluklar mücadele edeceğiz’ ‘Yoksullukla mücadele edeceğiz’ dediler. Şimdi en büyük yasakçı oldular. 3Y oldu şimdi farklı bir 3Y. Yüzsüzlük, yolsuzluk ve yalan oldu. Bu 3Y’nin hep beraber temizlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.


CİHAN