Başbakan koltuğu devrediyor

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın çocukları kabul edecek. Kabulde çocuklarla yakından ilgilenecek olan Başbakan Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuğunu bir öğrenciye devredecek.

Başbakan koltuğu devrediyor
22 Nisan 2013 Pazartesi 17:41 tarihinde eklendi.

 

23 Nisan dolayısıyla yarın Ankara siyaseti çalışmalarına bir nebze de olsa ara verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın koltuğunu çocuklara devredecek. Sabah saat 09.00’da Anıtkabir’deki törenlerle başlayacak olan gün, akşam TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in vereceği resepsiyonla son bulacak.
 
Başbakan Erdoğan da ilk olarak yarın sabah saat 09.00’da yapılması planlanan Anıtkabir’deki törenlere katılacak. Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından törenler TBMM’de devam edecek. Başbakan Erdoğan, Anıtkabir’deki törenlerin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Meclis’te düzenleyeceği kabule katılacak.
 
ERDOĞAN KOLTUĞUNU DEVREDECEK
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki kabulün ardından ise Başbakanlık Merkez Bina’ya gelerek saat 12.30’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları kabul edecek. Daha önce basında yer alan bazı haberlerde Başbakan Erdoğan’ın artık koltuğunu çocuklara devretmeyeceği iddia edilmiş, bu iddia da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yalanlanmıştı. Arınç bu yıl 23 Nisan’da Başbakan Erdoğan’ın koltuğunu çocuklara devredeceğini belirtmişti. Erdoğan yarın minik öğrencileri kabulünde yine koltuğunu çocuklara teslim edecek ve onlarla yakından ilgilenecek.
 
Başbakan Erdoğan, çocukları kabulünün ardından ise tekrar TBMM’ye geçecek ve özel gündem ile toplanacak olan TBMM Genel Kurulu’na katılacak. Siyasi parti liderlerinin 10’ar dakika konuşma yapacağı özel gündemde, Başbakan Erdoğan da Genel Kurul’a hitap edecek. Genel Kurul’un ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir resepsiyon verecek. Saat 19.00’da başlayacak olan resepsiyona Başbakan Erdoğan’ın da eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılması bekleniyor.
 
Başbakan Erdoğan’ın, Ankara’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan programların ardından ise gece İstanbul’a hareket etmesi bekleniyor.

İHA