"Başbakan siyaseten bitmiştir"

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Tekirdağ'da katıldığı konferansta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bir Başbakan bu noktaya gelir mi? Ailesi ile birlikte kendisini savunmak için kamu yönetmeliğini değiştirmeye kalkıyorsa o Başbakan siyaseten bitmiştir. Türkiye'nin artık ondan kurtulma süreci gelmiştir" dedi.

Başbakan siyaseten bitmiştir
29 Aralık 2013 Pazar 19:15 tarihinde eklendi.
TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Tekirdağ'da İşçi Partisi il başkanlığının düzenlediği 'Milli Merkez Tekirdağ Formu' konferansına katıldı. Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'ndeki konferansta Cindoruk'un yanı sıra İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, Yeni Çağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, Milli Merkez Genel sekreteri Haluk Dural, parti üyeleri ile halk katıldı.
 
'ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER KALDIRILMALI'
 
Hükümetin politikalarını eleştiren Hüsamettin Cindoruk, özel yetkili mahkemelerin ortadan kaldırılması gerektiğini öne sürerek şunları söyledi:
 
"Eski bir hukukçu olarak ben ortaya farklı öneriler sunmak istiyorum. Öncelikle Özel Yetkili Mahkemeler ortadan kaldırılmalı. Silivri Adliyesi kapatılmalıdır. Ağırlaştırılmış müebbet hapis kaldırılmalıdır. 70 yaşın üstündeki tüm hükümlü ve mahkümlar tahliye edilmeli ve ev hapsinde tutulmalıdırlar. Örneğin İtalya eski başkanı Berlusconi 70 yaşın üzerinde olduğu için cezaevine girmedi. Hasta tutuklu ve hükümlüler için adli tıp raporu mecburiyeti olmamalıdır. Bu konuyu kapsayan bir kanun taslağı Anayasa hazırlanıp meclisten çıkmalıdır."
 
'BAŞBAKAN SİYASETEN BİTMİŞTİR'
 
Türkiye'de oluşan bütün olumsuzlukları durduracak gücün halk olduğunu ifade eden Hüsamettin Cindoruk, halkın küçümsenmemesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"AK Parti'nin içerisinde siyasi düşünceleri itibariyla geçmişte bize yakın arkadaşlarımız var onlara da sesleniyoruz ve 'Bu işin sonu yok' diyoruz. Sizlere kapımız açıktır. Bir başbakan bu noktaya gelir mi? Ailesi ile birlikte kendisini savunmak için kamu yönetmeliğini değiştirmeye kalkıyorsa. O Başbakan siyaseten bitmiştir. Sadece süreç vardır. Kısa süreç, uzun süreç ve Türkiye'nin artık ondan kurtulma süreci gelmiştir. ve bu süreçte vatanımız için, milletimiz için manevi değerlerimiz için en az zararla çözmek zorundayız."

DHA