Başbakan yardımcısı linçten kurtuldu

Maliki hükümetini protesto eden Sünniler, Sunni başbakan yardımcısı Salih Mutlak'a ‘hain’ diye bağırdı, taş ve ayakkabıyla saldırdı.

Başbakan yardımcısı linçten kurtuldu
30 Aralık 2012 Pazar 21:10 tarihinde eklendi.

 

Irak'ın Anbar eyaletindeki Ramadi kentinde, Maliki hükümetini protesto eden Sünniler, tepkilerini Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak'a gösterdi.
 
Sünni Mutlak, gösteri düzenleyen protestoculara hitap etmek için Ramadi'ye gidince olaylar patlak verdi.
 
Mutlak'a ‘hain’ diye bağıran ve desteğini göstermesi için hükümetten ayrılmasını isteyen öfkeli göstericiler, ardından da başbakan yardımcısına taş ve ayakkabılar fılattı.
 
Mutlak'ın korumaları, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı ve başbakan yardımcısının çevresinde çember oluşturdu. Ancak eylemcilerden bazıları, güvenlik durvarını aşıp Sünni politikacıyı yumrukladı. Korumaları yetersiz kalınca Mutlak'ın yardımına güvenlik güçleri yetişti. Başbakan yardımcısı, sivil bir araçla bölgeden uzaklaştırıldı. Olaylar sırasında göstericilerden ikisi yaralandı.
 
Salih Mutlak, çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu Irakiye bloğunun kurmaylarından biri. Sünni Maliye Bakanı Rafe El İsavi'nin korumalarından 10'unun tutuklanması üzerine Ramadi'de eyleme başlayan Sünniler, Maliki'nin kendilerine yönelik politikaları ve hukuka aykırı tutuklamaları protesto ediyor.

NTV