Başbakan'a Balyoz ve Ergenekon teklifi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapıcı bir çalışma toplantısı yaptığını söyledi. Feyzioğlu, geçici 2. maddenin kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Başbakana Balyoz ve Ergenekon teklifi
04 Ocak 2014 Cumartesi 17:59 tarihinde eklendi.
Dolmabahçe Ofis'te basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Feyzioğlu, "Adalet bakanının da katılımıyla son derece samimi görüşme, hatta çalışma toplantısı oldu" dedi.
 
Önerilerini sunduklarını belirten Metin Feyzioğlu, "5 Temmuz 2012 tarihinde malumunuz özel görevli mahkemeler kaldırıldı. Ancak kaldırılan bu mahkemeler gecici ikinci madde ile görevlerine devam etti. Bugün ne çekiyorsak bu yanlışlık nedeniyle çekiyoruz. Bizim önerimiz geçici ikinci maddenin kaldırılmasıdır. Bu konuda sayın başbakanının son derece olumlu yaklaştığı kanaatini edinim. Önerimizi sunduk; Özel mahkemelerce verilmiş ve henüz Yargıtay aşamasında bulunan mahkumiyet kararlarının artık Yargıtay'ın taktirine bırakılmadan görev yerinden bozulmasını içeren tek bir madde. Sayın başbakanın bu konuda görüşü son derece sıcak oldu. Sayın adalet bakanına barolar birliği ile çalışma başlatılmasını söyledi. Adalet bakanlığı ile birlikte yakın çalışma içerisinde olacağız. Sayın başbakan, Japonya'dan döndüğünde çok somut bir önerimiz ortaya çıkacaktır" dedi.

DHA