"Başbakan'a davet gündemimizde yok"

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Nimet Baş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın komisyona davet edilmesinin gündemlerinde olmadığını, bu konuda alınmış bir karar da bulunmadığını bildirdi.

Başbakana davet gündemimizde yok
01 Kasım 2012 Perşembe 16:13 tarihinde eklendi.

 

Baş, komisyonun bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın komisyona davet edilmesi yönünde oluşturulmuş bir kararın söz konusu olmadığını ifade etti.
 
Geçmişten beri, ilgili kişiyle mutabakat sağlanınca bunu duyurma yoluna gittiklerini belirten Baş, “Biz burada Meclis'in vakarına ama aynı zamanda nezaketine uygun davranmaya çalışıyoruz. 'Onu çağırıyorlar, bunu çağırıyorlar' gibi haberler uygun değil ve bu herkes için geçerli” diye konuştu.
 
Baş, “Şu anda hiç konuşmadığımız, değerlendirmesini yapmadığımız, karar altına almadığımız bir hususun haber olarak geçmesi, bizi rahatsız etti. Şu anda sayın Başbakan'ı davet etmek gibi bir şey gündemimizde yok. Aramızda böyle bir değerlendirmemiz olmadı” dedi.
 
Komisyon Sözcüsü Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Başbakan Erdoğan'ın davet edilmesiyle ilgili sözlerinin yanlış aktarıldığını ifade etti.
 
Şahin, “(28 Şubat dinlemeleri bittikten sonra davet edeceğimiz konuklarımızın mutabakatı sağlanırsa dinleme düşünülebilir) dedim. Davet edebiliriz ile davet ederiz arasında çok fark var” diye konuştu.