Başbakana hakaretten hapis cezası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Çorlu Belediye Meclis üyesi Nazmi Aydoğmuş, 2011 şubat ayı olağan meclis toplantısında söylediği 'Siz de Türkiye'yi sattınız' cümlesinden dolayı, 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Başbakana hakaretten hapis cezası
17 Ocak 2013 Perşembe 22:23 tarihinde eklendi, 2.182 kez okundu.

 

Davanın görüldüğü Çorlu 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çorlu Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Nazmi Aydoğmuş, son savunmasını yaptı. Söylediği sözlerin siyasi bir ortamda söylenmiş olduğunu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konuda içtihatları olduğunu söyleyen Nazmi Aydoğmuş, ''Kimseye karşı kastım yok, belediye meclisinde bir arsanın satışı esnasında, karşı siyasi gruplar arasında yapılan konuşmalar içinde geçen bir cümledir, kimseye hakaret etmedim, beraatimi talep ediyorum.'' dedi. Tarafları son kez dinleyen mahkeme başkanı, daha sonra kararını açıkladı. Aydoğmuş, temyiz yolu açık olmak üzere 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.
 
Çorlu Belediye Meclisi, 2011 şubat ayı olağan toplantısında, Çorlu Belediyesi'ne ait bir arsanın satılması kararı görüşülürken, AK Partili meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma çıkmış ve bu tartışma esnasında CHP’li meclis üyesi Nazmi Aydoğmuş, ‘Siz de Türkiye’yi sattınız’ demişti. Bu sözleri AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan ile bakanlara söylenmiş bir hakaret olarak kabul eden Çorlu Belediye Meclisi'nin AK Parti’li üyeleri Handan Var ve Semanur Özay, konuyu mahkemeye taşıyarak, hakaret davası açmıştı.

CİHAN