Başbakan’a TIR sorusu

TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Tanrıkulu şu soruları yöneltti

Başbakana TIR sorusu
02 Ocak 2014 Perşembe 10:46 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a  “1 Ocak 2014 tarihinde İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na ait veya kiralanan bir TIR, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde jandarma ekiplerince durdurulmuş mudur? TIR’da iddiaya göre İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bölge Müdürü ve bir MİT elemanın da bulunduğu doğru mudur? ” diye sordu.
 
TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren Tanrıkulu şu soruları yöneltti:
 
“1 Ocak 2014 tarihinde İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’na ait veya kiralanan bir TIR Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde Jandarma ekiplerince durdurulmuş mudur?
 
Hatay'da silah yüklü olduğu şüphesiyle durdurulan TIR’da iddiaya göre İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bölge Müdürü ve bir MİT elemanın da bulunduğu doğru mudur?
 
TIR içindeki bir MİT mensubunun arama yaptırmamakta direttiği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu söylediği doğru mudur?
 
1 Ocak 2014 tarihinde durdurulan TIR’da MİT çalışanı görevlendirilmiş midir? Görevlendirilmişse MİT görevlisi hangi amaç ve gerekçe ile görevlendirilmiştir?
 
Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde Jandarma ekiplerince durdurulan “Tır”, durdurulduğu anda silah ve mühimmat yüklü müydü?
 
 TIR’da gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğunun Jandarma tarafından tespit edildiği doğru mudur?
 
TIR’a el konulmuş mudur?
 
TIR’ın sahibi veya kiralayanı İHH - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı mıdır? İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vâkıfın yöneticileri kimlerdir?
 
Söz konusu TIR  hakkında yetkili Savcılık tarafından yasal işlem yapılmış mıdır?
 
10- 3 kişinin gözaltına alındığı doğru mudur veya gözaltına alınan kişiler bulunmakta mıdır?
 
TIR’ın taşıdığı yük cinsi ve miktarı resmi tutanak hazırlanarak kayıt altına alınmış mıdır?”
 

CİHAN