Başbakan'a yazarkasaları sordu

CHP Genel Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, EFT- POS özellikli yazarkasa kullanma mecburiyetini sordu.

Başbakana yazarkasaları sordu
05 Ekim 2013 Cumartesi 12:14 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde, "1 Ekim 2013 tarihi itibariyle Türkiye’de esnafların EFT-POS özellikli yazarkasa kullanmak mecburiyetinde bırakılmalarının gerekçesi nedir?" diye sordu.
 
Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesi şöyle:
 
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 
1- 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle Türkiye’de esnafların EFT-POS özellikli yazarkasa kullanmak mecburiyetinde bırakılmalarının gerekçesi nedir?
 
2- EFT-POS Uygulaması ile Kamu yararına hedeflenen nedir?
 
3- Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilen bu cihazların ortalama fiyatının iki katı pahalı olarak Türkiye’de esnaflara 590 EURO’dan satılmalarının nedeni nedir? 
 
4- Bu cihazları Türkiye’de satan tek yetkili firma olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketinin sahibi kimdir? Bu kişi iktidarınıza yakın bir isim midir?
 
5- EFT-POS cihazlarının Türkiye’deki tek satış yetkilisi olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret A.Ş.’nin yöneticileri kimlerdir?
 
6- EFT-POS özellikli yazarkasa satış hakkının Türkiye’de MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’ne tahsis edilmesini sağlayanlar kimlerdir?
 
7- EFT-POS özellikli yazarkasaların Türkiye’de en az 2 katı kadar pahalıya Türkiye esnafına satılmasını sağlayanlar kimlerdir?
 
8- Gelirler İdaresi Başkanlığı onaylı cihazlar listesinde, sadece MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin Çin’de ürettirdiği ve ithal ettiği Vera-Delta (EFT-POS özellikli) cihazı mı yer almaktadır?"

DHA