Başbakan'dan Engelliler Günü mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli vatandaşlara da sahip çıktıklarını, bu vatandaşların sorunlarına çözüm üretmeyi en temel, en acil görevleri arasında saydıklarını bildirdi.

Başbakandan Engelliler Günü mesajı
03 Aralık 2012 Pazartesi 14:39 tarihinde eklendi, 1.370 kez okundu.

 

Erdoğan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün, engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması hususlarındaki girişimlerin güçlendirilmesi, bu alandaki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 
     
Engellilerin ne yazık ki geçen on yıllar boyunca gözardı edilip, ihmale uğradığını, engelli vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturma yönünde hiçbir ciddi ve kalıcı adım atılmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: 
     
''Bizler, hükümet olarak, bu gerçekten hareketle, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlarımıza da sahip çıktık, bu kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel, en acil görevlerimiz arasında saydık. 
     
Engelli vatandaşlarımızın eğitim-öğretim şartlarını iyileştirerek, istihdamlarını kolaylaştırarak, onları topluma kazandırmanın gayreti içinde olduk. 2005 yılında, tarihi önemde bir adım atarak, Özürlüler Yasası'nı çıkardık. Buna ilaveten tüm imkanlarımızı seferber ederek, bir dizi sosyal proje gerçekleştirdik, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olduk. Engelli vatandaşlarımız, hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, artık kendilerine özgüven duyuyor, hayatın her alanında 'ben de varım' diyebiliyorlar.'' 
     
Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, tüm vatandaşları, daha bilinçli, daha duyarlı, daha sorumlu bir anlayışla engelli vatandaşlara yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet eden Başbakan Erdoğan, ''Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü'nün hayırlara vesile olmasını diliyor, dünyadaki tüm engellilerin daha sorunsuz ve huzurlu bir hayata sahip olmalarını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum'' ifadelerini kullandı.