Başbakan'dan fırça mı yedi?

Başbakan Erdoğan'ın Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'yı fırçaladığı iddia edildi

Başbakandan fırça mı yedi?
06 Eylül 2012 Perşembe 10:12 tarihinde eklendi, 1.457 kez okundu.

 

Gazeteci Barış Yarkadaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya "Nagehan Alçı" için  fırça attığını öne sürdü. 
 
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan  Med-Cezir programında konuşan Barış Yarkadaş, medya dünyasında çok konuşulacak bir iddiada bulundu.
 
BAŞBAKAN 'DAN "NAGEHAN ALÇI" FIRÇASI
Yarkadaş, Başbakan Erdoğan'ın Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'yı yarı şaka yarı ciddi fırçaladığını söyledi.
 
"Gazeteciler Başbakan ve İsmail Küçükkaya ile sohbet ederken, konu Akşam gazetesindeki 8 gazetecinin işten çıkarılmasına geliyor ve Başbakan yarı espri ile yarı şaka ile yarı ciddi olarak kendine özgü üslubu ile İsmail Küçükkaya'ya, Nagehan Alçı'yı kast ederek "Atacak başka adam mı bulamadın?" diyor. İsmail Küçükkaya'da Başbakan'a "Efendim işte, ekonomik koşullardan dolayı.. " diye açıklama yapıyor" ifadelerini kullandı.
 
Nagehan Alçı'nın "Sağolsun Başbakan sahip çıkıyor ama meslektaşlarım sahip çıkmıyor" sözleri üzerine ise Yarkadaş, "bu da senin açından çok hayırlı bir şey değil." yorumunu yaptı. 
 
KÜÇÜKKAYA TELEFONLA BAĞLANDI "KUYRUKLU YALAN" DEDİ
Yarkadaş'ın "oradaki gazeteciler belki doğrular, belki doğrulamaz. Ama aralarındaki bir sohbet olarak medya kulislerinde konuşuluyor" dediği çok konuşulacak bu iddiası üzerine canlı yayınlanan programa bağlanan Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ise iddiaları yalanladı ve "Barış Yarkadaş yalan bir ifadede bulunmuş. Kuyruklu yalan... Barış Yarkadaş "fırça atmış" diyor. Bu çirkin bir ifade. Biz bir süre önce benim çok beğendiğim bazı yazarların da içinde olduğu 8 arkadaşımızı çıkarttık. Bunlar olur, olmaz. Ama Yarkadaş'ın ifadesi çok büyük yalan. Bunu düşünmek bile zavallılıktır. Bunu söyleyenin alnını karışlarım. 4 yıldır Genel Yayın Yönetmeniyim. Böyle bir diyalog bu güne kadar bana gelmedi, gelemez. Hiç kimse de kendi iş pratiklerini, siyasilerle kurduğu diyalogları, başkaları için de geçerli saymasın. Ben bu tasarrufun ardından Sayın Başbakan ile görüşmedim bile. Nasıl böyle bir şey der bana... " dedi.
 
İLK KEZ BU KADAR SİNİRLİ
Nagehan Alçı, bir şeyler söylemek istediğini belirtirken, İsmail Küçükkaya telefonu kapattı. Alçı ise konu hakkında bu iddiayı ilk kez programda duyduğunu ve konu üzerinde fazla yorum yapmayarak, İsmail Küçükkaya'yı ilk kez bu kadar sinirli gördüğünü söyledi.