Başbakan'dan iki yazara sert tepki

Başbakan Erdoğan, Soma faciasının ardından kendisine ve hükümete yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Başbakandan iki yazara sert tepki
19 Mayıs 2014 Pazartesi 12:51 tarihinde eklendi, 2.150 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazar Yılmaz Özdil ile 'Pazar sabahı günümüz Aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi Kar yoluna gitti niyazi' diye tweet atan Yazgülü Aldoğan'a çok sert tepki gösterdi.  

Erdoğan "Ahlak değerleriyle yakından uzaktan alakası olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldiler diye bunlara müstehak diyecek kadar alçaktırlar.Şimdi ben soruyorum. Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor. Diyorum ki sen bir patron olarak bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyettesin. Benim o şehit vatandaşlarıma bunlar müstehaktır diyor. Bunlar ne şehittir ne gazidir nokta nokta diyenler de aynı zihniyettedir.Zaman zaman bir yerlere gelip de bazı eylemleri düzenleyenler bu ifadeye karşı tavırlarını koysunlar da samimiyetlerini görelim" diye konuştu.
 
DEDİLER Kİ PATRON AK PARTİLİ
 
Erdoğan, Soma'daki madenin patronunu AK Partili olduğu iddiasına da çok sert tepki gösterdi: Dediler ki bu patron AK Partili. İlk kez orada gördüm. Bu patron kimdir, sahibi kimdir, nedir. Bilmem, tanımam. Benim milletim müfterileri çok iyi bilir. Utanmadan sıkılmadan yandaşlarına orayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar. Bunlar ne derse desin. Biz ellerini Allah'a açıp bu şehitlere Fatihalara gönderenler Allah razı olsun diyorum.
 
AFAD YARDIM İÇİN HESAP AÇTI
 
Erdoğan, Soma'ya istismarsız yardım yapılacağını vurgulayarak "AFAD devreye girmiş, bunun istismarını yapanlar olur. afad sadece bu iş için hesap açmıştır. Kimse bu oyuna gelmesin. Herhangi bir yardım yapacak olan AFAD'a yatırsın. Bunların dağıtımı yapılacaktır" diye konuştu.
 
İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:
 
19 MAYIS 1919
 
19 Mayıs 1919'da başlayan, bugüne  kadar da devam eden süreç, ulusal sınırlarımız içine hapsolunacak bir süreç değildir. Bize çoğu zaman şunu anlattılar; 'Türkiye saldırıya maruz kaldı,  Türkiye toprakları işgal edildi, tüm dünya Türkiye'nin aleyhine tavır takındı,  Türkiye yanlız bırakıldı.' Hayır. Türkiye o zor süreçte asla yanlız değildi. Her  zaman ifade ediyorum; 19 Mayıs 1919'un kapılarını aralayan Çanakkale zaferimizde  Anadolu ve Trakya'nın evlatları kadar, Makedonya'nın, Bosna Hersek'in,  Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın evlatları da dedelerimizle birlikte şehit  oldular.
 
BALKANLARDAKİ SEL FELAKETİ
 
Balkanlardaki sel felaketiyle ilgili  olarak, "TİKA zaten başından itibaren işin içerisinde. Orada desteklerini  sürdürüyor. Şu ana kadar 44 kişinin sel baskınlarında hayatını kaybettiği, hem  can kaybının hem de maddi kaybın artacağı yönünde haberler alıyoruz. Tab,i  TİKA'ya burada mücadele sebebiyle teşekkür ediyorum. Gerek Bosna Hersek'te, gerek  Sırbistan'da bu desteği sürdürdüler, sürdürmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde  AFAD ve Kızılayımız da yine afet bölgesinde, şu anda aktif durumdalar. Bosna  Hersek ve Sırbistan halkına buradan bağsağlığı dileklerimi özellikle iletiyorum"  dedi.