Başbakan'dan Kılıç'a kutlama mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a bir kutlama mesajı gönderdi.

Başbakandan Kılıça kutlama mesajı
25 Nisan 2014 Cuma 11:49 tarihinde eklendi, 1.416 kez okundu.
Başbakan Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:
 
"Anayasa Mahkemesi, denetim ve yargılama yapmak, bireysel başvuruları karara bağlamak suretiyle, demokratik meşru talepleri, hukukun üstünlüğünü, eşitlik ilkesini, insan hak hürriyetlerini en iyi, en doğru, en adil biçimde hayata geçirmekle mükelleftir. Bu itibarla, Anayasa Mahkemesi’nin alacağı her kararda, Anayasamızın başlangıç bölümünde yer alan “hukuk devletiö kavramına sıkı sıkıya sahip çıkacağına, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğü ilkesini gözeteceğine yürekten inanıyorum. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, hükümetimizin öncülük ettiği demokratikleşme ve hukuk alanındaki reformlarla, kaygıların aksine, demokrasimiz daha da güçlenmiş; Türkiye, değişim ve dönüşüme direnç gösteren statükocu anlayışlara rağmen her alanda daha müreffeh bir seviyeye yükselmiştir.
 
Anayasa Mahkememizde, eminim, Türkiye’nin gerçekleştirmekte olduğu demokratikleşme reformlarına paralel olarak Anayasa’yı en doğru biçimde yorumlamak suretiyle demokrasimizin, temel hak ve özgürlüklerimizin güçlendirilmesine, Türkiye’nin geleceğe çok daha güvenle bakabilmesine katkıda bulunacaktır. Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda önemli sorumluluklar üstlenen Anayasa Mahkemesi’nin 52. kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum. Bu vesileyle Anayasa Mahkememizin Başkan ve Üyeleri başta olmak üzere tüm mensuplarına başarılar diliyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum."