Başbakan'dan PYD resti

Başbakan Binali Yıldırım, “Terör örgütleriyle yapılan mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözümüz yok. Kendi ülkemizin güvenliği herşeyin üstünde gelir” dedi.

Başbakandan PYD resti
21 Ekim 2016 Cuma 15:45 tarihinde eklendi.
Başbakan Binali Yıldırım, PYD'nin vurulması hakkında konuştu: "Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetleri tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Türkiye’nin faaliyetleri ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir."
 
Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, şöyle konuştu; “Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetleri tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Türkiye’nin faaliyetleri ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözüm yok. Kendi ülkemizin güvenliği her şeyin üstünde gelir."
 
Koalisyon gücleriyle konuştuklarını dile getiren Yıldırım, “Endişe edecek bir durum yok” dedi. Irak’ta olanlarla Türkiye’nin her yönüyle ilgili olduğu ifade eden Yıldırım, “Irak ile 350 kilometre sınırımız var. Bu sınırı aşarak bölücü terör örgütü yıllardır başımızı ağrıtıyor. Irak her şeyden önce bu terör örgütlerini zapturap altına alması lazım. Bizim ülkemizin güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri almak hakkımızdır” dedi. 
 
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün ortada görünen ülkelerin, bu ülkelerle ne sınır ne kültür ne de tarih birliği var. Bunları dikkate aldığımızda Türkiye’nin buralarla ilgilenmesi gayet doğaldır. Bunun aksini söylemek, aslında normal olmayan bir şey.
 
BAHÇELİ’NİN DENETİMLİ BAŞKANLIK ÖNERİSİ… PARTİLİ BAŞKANLIK, YARI BAŞKANLIK…
 
İstişare toplantısında partimizin marka halien gelmiş bir toplantısını yapıyoruz. Genişletilmiş istişare toplantısında Türkiye’yle ilgili her şeyi konuşacağız. Terörle mücadeleyi, ekonomiyi, projeleri, illerimizdeki hizmetleri, reformları. Aynı zamanda anayasa değişikliğini de tabi ki konuşacağız. Bizim üzerinde çalıştığımız model başkanlık modelidir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan referandumla birlikte, Türkiye’de cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçiliyor. Bu durumun Anayasa’ya uygun hale getirilmesi, Türkiye’nin en önemli meselelerinden biridir.
 
MHP Genel Başkanı bu konuyu gündeme getirmesi olumlu bir adımdır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ülke sorunlarının çözümü konusunda geçmişte de çok duyarlı davrandı. Bugün de dediği şudur ‘Bu sorun çözülmelidir. Ama MHP’nin tercihi parlamenter sistemdir. Ancak olmuyorsa bu fiili durumun düzeltilmesi gerekir.’
 
Bunu düzeltecek olan da millettir. Millete gitmek için bunun en az 330 ile geçmesi gerekiyor. Bu konuda AK Parti grubunun getireceği anayasa teklifini en iyi şekilde değerlendirip, sorunun millete götürülmesinin önünü açacağını düşünüyoruz.
 
Değerlendirme ve karar önce Meclis’in olacak. Meclis’ten geçmesi halinde millete soracağız. Bu meseleyi de Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. Biz çalışmaları yapıyoruz. Komisyon da belli, hepsi belli. Bütün arkadaşlarımızın görüşlerini değerlendireceğiz. Uygun olan metni, bugüne kadar yapılmış çok çalışma var. Bunlar gözden geçirilecek ve açıklama yapılacak."
 
Yıldırım daha sonra soruları yanıtladı. Başbakan'a sorulan sorulan ve bunun yanıtları şöyle: 
 
 
 
REFERANDUMUN EN UYGUN TARİHİ NE OLUR
 
Arkadaşlar adım adım. Önce bir teklifi getirelim, komisyonlardan geçsin, genel kurulda görüşülsün. Ondan sonra da uygun bir tarih kararlaştırılır. O tarihler günler, şu an için geçerli değil. Adım adım gideceğiz.
 
330 İÇİN MHP’DEN DESTEK İÇİN BİR SÖZ ALDINIZ MI?
 
 
Ben yorum yapmayayım, sizin yorumunuza tabii olayım.
 
330’A DESTEK, REFERANDUMDA HAYIR SÖYLENTİLERİ VAR
 
Olabilir, sorunu vatandaş çözecek. Vatnadaş, siyasetin çözemediği sorunları çözerek geldi. Bu anayasa değişikliğini vatandaşın önüne götürdüğümüzde, en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.
 
KHK ÇIKARILARAK, KAMUDAN ATILAN İSİMLERİN YENİDEN ALINACAĞI SÖYLENİYOR.
 
İtiraz sayısı çok fazla. 116 bin civarında. Ama bunlar tabi mükerrer itirazlar var, illerde yapanlar var. Üzerinde çalışılıyor. Biz ne söyledik? Yani haksızlık varsa düzeltilecek. Şu anda da bu çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor. Başbakan yardımcımız nurettin canikli’nin koordinasyonunda bu çalışma yürüyor. Tamamlandıkça, peyderpey itirazları haklı görülenlerin işlemleri düzeltilecek. Bu şekilde devam edilecek.
 
CARTER İLE GÖRÜŞMENİZDE MÜNBİÇ KONUSU GÜNDEME GELDİ Mİ?
 
ABD bu konuda sözü var. Bu sözün de arkasında olduğunu, Amerika savunma bakanı teyit etti ve Münbiç’te hiçbir YPG PYD unsuru kalmayacak. Bunun teminatını verdiler. Bunlara silah verilmesi, ABD tarafından kullanılması yanlıştır bunları söyledik.
 
HAVA HAREKATINA NE ZAMAN KATILACAĞIZ
 
İhtiyaç olduğu zaman. Ama inşallah ihtiyaç olmaz. Ama şartlar oluştuğunda gereken neyse onu yapacak hazırlıklarımız vardır.
 
YENİ KHK’DA GÖREVE İADELERİN DIŞINDA NELER VAR?
 
İdari kararlar var, yasal düzenlemeler var. Dolayısıyla şu anda tek tek saymam pek mümkün olmaz.
 
Hürriyet

Ayrıntılar geliyor...