Başbakan'dan Rojin'e telefon

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ile Rojin'i arayarak üzüntülerini ifade ettiği öğrenildi.

Başbakandan Rojine telefon
24 Aralık 2011 Cumartesi 17:50 tarihinde eklendi.

 

Edinilen bilgiye göre, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in sanatçı Rojin ile ilgili sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rojin'i arayarak üzüntülerini dile getirdi.
 
Erdoğan'ın, Rojin'e konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi.
 
ARINÇ DA ROJİN'İ ARADI
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin'in Sanatçı Rojin'e yönelik sözleri son derece yakışıksızdır” dedi.
 
Arınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bir toplantı sırasında sanatçı Rojin'e yönelik sözlerine ilişkin 
haberleri bugün gazeteden öğrendiğini söyledi. 
 
"SON DERECE YAKIŞIKSIZ"
 
Bunun üzerine bir araştırma yaptığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
 
“Bir sivil toplum kuruluşumuz tarafından organize edilen bir çalışma toplantısında bu üzücü olay maalesef meydana gelmiş. TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin'in sanatçı Rojin'e yönelik sözleri son derece yakışıksızdır.
 
Özellikle de kendisinin bulunmadığı bir ortamda halkın sevdiği kadın bir sanatçıya yapılmış olması, olayın başka bir vahim yanıdır. Bu talihsiz sözleri, incitici ve devletin bir bürokratının taşıdığı vakara yakıştıramadım.
 
Zaten ben, bu haberlerinin basına yansımasından dolayı incineceğini düşündüğüm için Rojin'i telefonla aradım. Konuştuk. Son derece üzgün olduğunu gördüm. Kendisine bu talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Umarım bu tarz üzücü olaylarla bir daha karşılaşmayız”