Başbakan'dan sitem eden yönetmene 'ayakta seyrettim' ayarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hak-İş Konfederasyonunun 39'ncu kuruluş yıldönümü ve 3'ncü kısa film ödül törenine katıldı.

Başbakandan sitem eden yönetmene ayakta seyrettim ayarı
22 Ekim 2014 Çarşamba 23:40 tarihinde eklendi.
Özgürlüklerin korunması ve huzur olsun diye iç güvenlik reformu yapıldığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Huzurun, istikrarın olmadığı yerde emeğin de değeri olmuyor. O günlerde, o bölgelerde, dükkan varsa açılamadı. Emekçiler işlerini yapamadı. Hiçbir zaman olmaz ama, bu hal devam etse sendikal haklardan bahsetme imkanı, herhangi bir haktan bahsetme imkanı kalmaz. Şimdi Suriye'de sendika var mı?" dedi. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Hak-İş Konfederasyonunun 39'ncu kuruluş yıldönümü ve 3'ncü kısa film ödül törenine katıldı. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, iç güvenlik vurgusu yapıp şunları söyledi: "Güvenlik dediğimizde sadece sokak güvenliğini kastetmiyoruz, iş güvenliğini de kastediyoruz ve iş güvenliğini herhangi bir güvenlik tedbiri gibi görmüyoruz. Aksine insanın en temel hakkı olan hayat hakkını teminat altına alan bir insan hakları meselesi olarak görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları tamamlayacağız. Emekçilerimizin canları, hayatları ve onların o şartlarda çalışırken evlerinde onların dönmesini bekleyen evlatlarının, eşlerinin huzuru, bizim siyasetimizin temel amaçlarından. Korunması, siyasetin ahlaki ilkelerinden olarak gördüğümüz temel ilkelerinden biridir." 
 
ÇÖZÜM SÜRECİ YİNE EMEĞE SAYGI SÜRECİDİR 
 
Çözüm sürecinin emeğe saygı süreci olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Çözüm süreci yine emeğe saygı sürecidir. Onlarca neslin sadece alın teri ile değil tertemiz kanları ile oluşturdukları bir kardeşlik emeğine saygı için bir araya geldik biz pazar günü. Kim ne yaparsa yapsın, bu topraklara hangi fitneyi dikmek isterse istesin, kim hangi düşmanlık tohumunu kardeşler arasına atmak isterse istesin, Hak İş gibi kuruluşların varlığı, emeğe saygı duyanların varlığı, bütün bu tuzakları bozmaya yetecektir" açıklamasında bulundu. 
 
BU HAL DEVAM ETSE HERHANGİ BİR HAKTAN BAHSETME İMKANI KALMAZ 
 
Huzurun, istikrarın olmadığı yerde emeğin de değeri olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "O günlerde, o bölgelerde, dükkan varsa açılamadı. Emekçiler işlerini yapamadı. Hiçbir zaman olmaz ama, bu hal devam etse sendikal haklardan bahsetme imkanı, herhangi bir haktan bahsetme imkanı kalmaz. Şimdi Suriye'de sendika var mı?" ifadelerine yer verdi. 
 
ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI İÇİN HUZUR OLSUN DİYE İÇ GÜVENLİK REFORMU YAPIYORUZ 
 
Özgürlüklerin korunması ve huzur olsun diye iç güvenlik reformu yapıldığını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgürlüklerin korunması için biz huzur olsun diye iç güvenlik reformu yapıyoruz. Şimdi de ve bundan sonra da bu konudaki kararlılığımız devam edecek" dedi.
 
10 DAKİKALIK FİLMİMİZE MÜDAHELE ETMESEYDİNİZ EMEĞE SAYGIYI GÖREBİLSEYDİK 
 
Hak- İş'in düzenlediği 'Emek' konulu 3'ncü kısa film yarışmasında 'Fıtrat' en iyi film seçildi. Ödülü almak üzere kürsüye gelen filmin Yönetmeni Suat Eroğlu, salonda gösterimi yapılan filmi sırasında salonda gürültü olmasını eleştirdi. Eroğlu, "Biz sizleri yaklaşık olarak iki saattir dinliyoruz. Hiçbir saygızılıkta bulunmadık. Keşke siz de 10 dakikalık filmimize müdahele etmeseydiniz. Rahatlıkla izleyebilseydik de emeğe saygıyı görebilseydik, Bülent Bey. Filmi Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerime adıyorum. İşçi sınıfına selam olsun" diye konuştu. 
 
BİR ÜLKENİN BAŞBAKANI EĞER SENİN FİLMİNİ 12 DAKİKA AYAKTA DİNLİYORSA
 
Bu sitem üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: "Ben Suat'ı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu sitemini de tabi anlayışla karşılarız. O da sanatçı olarak da bunu ifade edebilir. Ama bir ülkenin Başbakanı eğer senin filmini 12 dakika ayakta dinliyorsa, seyrediyorsa şu anda o ülkenin başbakanının günlerdir iki aydır ilk defa evdeki çocuklarıma söz verdim. Bu akşam yemekte sizinle beraber olacağım diye. İki aydır ilk defa eve gidecektim. Senin için buraya geldim." 
 
Birincilik ödülünü Başbakan Davutoğlu'ndan alan Yönetmen Suat Eroğlu da Başbakana "Size bir sözüm yok, olamaz" dedi.