Başbakan'ı 'Güzin Abla'ya benzetti

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin Konya Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Özgürlük' konulu konferansta konuştu.

Başbakanı Güzin Ablaya benzetti
24 Kasım 2013 Pazar 19:17 tarihinde eklendi.
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın insanların yaşam tarzına müdahale ettiğini savunarak, "Buna rağmen sürekli kendisi mağdur. Mağduriyeti hiç bitmeyecek gibi. Otoriterlikten, totaliterliğe koşarken, her şeye karışan Güzin abla gibi davranıyor" dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin Konya Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Özgürlük' konulu konferansta konuştu. Tarhan, Zindankale Katlı Otoparkı Nikah Salonu'nda yapılan konferansta, AK Parti Hükümeti'nin, kendisine oy vermeyen insanların yaşam tarzına müdahale ettiğini söyledi.
 
GÜZİN ABLA BENZETMESİ
 
Yaşam tarzına müdahale edilen gençlerin itirazlarına ise coplarla ve gazlarla cevap verildiğini kaydeden Tarhan, şunları söyledi:
 
"Buna rağmen her nedense, onların giyiminden de, hangi evden kaldıklarından mağdur olan kimdi biliyor musunuz? Başbakan. Sürekli mağdur olan oydu. Mağduriyeti hiç bitmeyecek gibiydi. Otoriterlikten, totaliterliğe koşarken bu adam, 'Ben diktatör değilim' diyordu. Sağa, sola 'Ben aslında muhafazakar bir Güzin ablayım' demek istiyordu.

Her şeye karışan 'Güzin abla' gibi davranıyordu bize. Vicdanı olsa seslenirdik ama ne yazık ki yoktu. Her yerde o vardı. Nerde ise aynadaki sülieti ile kavga edecek kadar öfkeli bir adam. Genel güvenliği tehdit eden, tüpten ve nükleer santralden daha tehlikeli diyorum. Çünkü nükleer santralin güvenlik yazılımı var. Bunun acil prosedürü yok. Patlayacak bir adam."
 
ISSIZ ADADA YANINA ALINMAYACAK ÜÇ ŞEY
 
Toplantılarda genellikle gençlerle bir araya geldiğini ifade eden Tarhan, "Gençlere, 'Yangında kurtarılmayacak üç şey. Issız bir adaya gittiğinizde yanınıza almayacağınız üç şey, mutsuz olmak için üç şey sayın' dediğimde, bana ne diyorlardı biliyor musunuz? 'Bir Tayyip, iki Recep, üç Erdoğan'" dedi.
 
'EVLER HAPİSHANEYE DÖNÜŞTÜ'
 
Artık evlerin dahi hapishaneye dönüştüğünü belirten Tarhan, sözlerine şöyle sürdürdü:
 
"Görünür hapishaneleri, içerde ölenleri, dışarıda sevdiklerini kaybedenleri bunları biliyoruz. Artık görünmez hapishane hayatımıza yerleşmeye başladı. Onların istediği olmazsanız, giyinmezseniz, işinizi kaybedeceğinizi biliyorsunuz. Artık evlerinizde konuşmalarınızı kendi kendinize siz sansürlüyorsunuz. İnanın bu evlerimizi birer hapishaneye dönüştürdüler."
 
ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI
 
Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, geçen cuma günü Konya'da katıldığı bir konferansta yeni Anayasa'nın çıkartılamaması ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun görevinin sona ermesiyle ilgili yaptığı, "Ben kendimizi evlenme vaadiyle kandırılmış insanlara benzetiyorum. Nikah masasına oturulmadı" sözlerine de değindi.

Tarhan, "Hiç mi sorumluluğunuz yok sizin? Sizin yüzünden oldu bütün bunlar. Bütün bunları siz yarattınız. Zulüm kol gezerken o Silivri'de, nerdeydi bu zatı muhterem? Hukukçu olmayan Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı nerdeydi?" dedi.
 
'BU ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK SİLAHI MİZAH'
 
Muhafazakarların hedefine kızlı- erkekli çocukların koyulduğunu ifade eden Tarhan, sanki Anadolu'da her yerde kızlı- erkekli evlerin olduğunun yayılmaya çalışıldığını kaydetti. Tarhan, "Oysa benim bildiğim kadarıyla kızlı- erkekli ev yok. Olsa kime ne?

Bence, kızlı- erkekli olmaktan, yan yana olmaktan daha ayıp olan, kızını başkalarına dayanarak yabancı ülkelerde okutmaktır diye düşünüyorum. Toplumu kışkırtmak için 'Bu evlerde terör var, biz istediğimiz zaman gireriz' diyorlar. Benim bildiğim bu çocukların en büyük silahı mizah. Hayatlarında silahı sadece askerde ya da polisin kendilerine müdahalesinde görüyorlar" diye konuştu.

DHA