Başbakanı HSYK üzerinden vurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelecek yolsuzluk ve rüşvet operasyonundaki gidişatın önünü kesebilmek için HSYK’nın yapısını değiştirmeye çalıştığını, savcı ve hâkimler yolsuzlukları soruşturmaya başlayınca, “Türkiye’de bir paralel devlet var, benim iktidarımı yıkmak istiyor.” dediğini iddia etti.

Başbakanı HSYK üzerinden vurdu
01 Şubat 2014 Cumartesi 14:39 tarihinde eklendi.

‘OY VEREN İNSANLARIN İRADESİNİ HEBA ETMİŞTİR’

Bahçeli, Denizli programının ikinci gününde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali İpek ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte, Babadağ Belediye Başkanı Ahmet Yümsek'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten sonra belediye önüne kurulan bir kürsüde halka hitap eden MHP Lideri, hükümetin elindeki gücü milletin hayrına kullanması gerekirken çok farklı alanlarda kullandığını ileri sürdü: “Yanlış yapmıştır. Ona oy veren insanların iradesini heba etmiştir. Ülkemize 11 yıl kaybettirmiştir. Nereden bakarsanız bakın. Dış borçlar başını almış gidiyor. Krediyle bütün vatandaşlarımız borç altına girmiş. Açlık, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, asayişsizlik başını almış gidiyor.”

‘TOPLUM BİRBİRİNE HOŞGÖRÜSÜNÜ KAYBETTİ’

Televizyonlardaki sabah programlarında cinayetlerin gösterilmesini de eleştiren Bahçeli, “Buradan medya gruplarına, televizyon sahiplerine de sesleniyorum. Her gün sabahleyin bu ülkede yapılmış olan kadına şiddeti, cinayeti göstermeye mecbur musunuz? Yani bir evdeki geçim darlığı, onun sonucunda o hanedeki gerginlik, bu televizyonlarda gördükleriyle insanın aklını çeler. Evde katliamlar oluyor, farkında değil misiniz? Boşanma oranları artmış, her gün soygun, her gün asayişsizlik, her gün bir yerde olay ve toplum gerilmiş, toplum birbirine hoşgörüsünü kaybetmiş. Acaba şurada şöyle olsa nasıl olur dediğinizde, mutlaka kavgayla çözmeyi düşünüyor. Büyük şehirlerde görüyorsunuz, duyuyorsunuz otobüse binerken binme sırasını birbirinden alan insanlar, hemen otobüsün kapısında, ‘Buyur kardeşim, sen geç, sen benden büyüksün, sen benden küçüksün.’ dediği yok. ‘Benim sıramı ne alıyor?’ diyor, arkasından bir kavga, arkasından bıçaklama olayı. 11 yıldır iktidar olan AK Parti, Türkiye’yi bu hale getirdin sen.” diye konuştu.

‘ŞİMDİ DE YARGIYA MUSALLAT OLDUN’

Halkın artık bir karar vermesi gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, yasama, yürütme ve yargının demokrasinin üç kuvveti olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yasama, sende 326 var. Yürütmeyi oradan çıkartıyorsun. Şimdi de yargıya musallat oldun. ‘Yargı bana darbe yapıyor.’ diyor. Türkiye’de birçok olayları üst üste karıştırmaya çalışıyor, herkesi tehdit ediyor. Polisler sürülüyor; bir şehirde akşam evine geliyor, sabahleyin polis kardeşimize diyorlar ki, ‘Sen şu kadar polisle beraber görev değişikliğiniz var, haydi yeni görevlerinize gidiniz.’ Sebep ne? Sebep yok. Savcısı. hakimi yok.”

‘AKP’YE VERDİĞİN OYLA AYAKKABI KUTULARI DOLARLA DOLUYOR, FARKINDA MISIN?’

“Bu partinin gidişatı gidişat değil.” diyen Bahçeli, “İstifalar başlıyor, Recep Tayyip Erdoğan Bey tek başına diktatör olma gayreti içerisinde. Gelene saldırıyor, gidene saldırıyor. Bu millet, buna ne kadar tahammül edecektir? Bu olaylar yarın başka yönlere de kayarsa ne olacak? Doğu ve Güneydoğu’da bölünmenin eşiğine gelmişiz. Suriye’de Batı Kürdistan özerk yönetimi kurulmuş, Irak’ta Barzani emmioğlu olmuş. Neredeyse canı sıkıldı mı ya Ankara’ya ya Diyarbakır’a geliyor. Böyle bir durum içerisinde de yolsuzluk ve rüşvet başını almış gidiyor. Şimdi AKP’ye üç dönem oy veren değerli kardeşim, AKP’ye verdiğin oyla ayakkabı kutuları dolarla doluyor, farkında mısın? Hâlâ diyorsun ki,‘Bunlar doğru yapıyor.’ Neresi doğru bu işin? Ayakkabı kutusunun içerisinde doların, içerisinde evde bazı kasalara ne ihtiyaç var? Evde para sayma makineleri ne bekliyor? Bunları kim yapıyor? Üç tane bakan ve bakanın oğlu yapıyor.”şeklinde konuştu.

‘KENDİ İKTİDARINI KENDİN YIKIYORSUN, GİDİŞAT HAYRA İŞARET DEĞİL’

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine yönelecek gidişatı önünü kesebilmek için HSYK’nın yapısını değiştirdiğini öne süren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi Başbakan, kendisine yönelecek bu gidişatı önünü kesebilmek için savcıları, hakimleri veya HSYK’nın yapısını değiştiriyor. Sorgulamaya savcılık emriyle giden emniyet mensuplarının yerini değiştiriyor. Sorgulamaya gittiği için onları cezalandırmaya kalkıyor. Ondan sonra da kalkıyor, ‘Türkiye’de bir paralel devlet var, benim iktidarımı yıkmak istiyor.’ diyor. Sayın Başbakan, kendi iktidarını kendin yıkıyorsun. Üç tane bakanın, onun evlatları, hâlâ ismi bahsedilenlerden bazıları kulağına gelir gelmez Adalet Partisi'ydin, Kalkınma Partisi'ydin, inanmış insanların tek partisi olduğunu söylüyorsun. Pekiyi neden cesaret edemedin? Hadi istifa edin. Savcı ve hakimlere, 'Ben görev veriyorum, gidin yolsuzluğun dibine kadar gidin.' niye diyemiyorsun? O sebepten dolayı bu gidişat hayra işaret değil.”

Bu gidişatı durdurabilmek için insanların birbiriyle kavga etmesine gerek olmadığını söyleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, partililerini de kavgalara karışmaması için uyardı: “Kardeş kavgasına girmemize gerek yok. Sokak gösterileriyle kavga çıkarıp meydanlarda çatışmaya girmeye gerek yok. Önünüzde tarihi bir fırsat var. O da demokrasi içerisinde bir fırsat. O da demokrasinin önemli bir kurumu olan sandıktır. Sokak yerine sandığa gitmeliyiz. Sokaktaki kavga yerine, sandıkta tercihlerimizi koymalıyız. Türkiye’ye yanlış yapan varsa tepetaklak sandıktan atın gidin ama sokaklara girdiğiniz vakit, o kavga ve çatışmalar birçok aileyi perişan eder. Bunlar geçmiş dönemde de yaşandı. Bunları en iyi bilenlerden birisi bizleriz. Bir daha böyle bir hayat yaşamayalım istiyoruz.”

Halktan, AK Parti'yi seçimlerde verecekleri oylarla uyarmasını isteyen Bahçeli, “Biz size gönül verdik, size 11 yıl destek verdik ama gidişat iyi değil. O kadar olaylar oluyor, başka yerlere çekiyorsun. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidemiyorsun. Niye korkuyorsun? Nereye kadar seni rahatsız edeceğinden niye endişe ediyorsun?” denmesi gerektiğini söyledi.

‘ZOR ŞARLARDA OKUMUŞ, HÂKİM VE SAVCI OLMUŞ DEĞERLİ ŞAHSİYETLERE HAKSIZLIK YAPMA’

Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvetin üzerine korkusuzca gitmesini tavsiye eden Bahçeli, “Yargıyı karmakarışık edeceğin yerde, bu milletin evlatları olan, büyük bir çoğunluğu da Anadolu’nun kasabalarından, ilçelerinden yetişmiş, ailesi tarafından zorla okutulmuş, hâkim ve savcı olmuş bu değerli şahsiyetleri, senden hesap soracaklar korkusuyla perişan etme. Onlara haksızlık yapma, onları suçlama. Onlara, ’11 yıllık iktidarımın dosyasının alayını sizlere veriyorum, inceleyin bakın. Benim oğlan Bilal’e de geliyorsa kafasını koparın.' demesi lazım ama bunu Recep Tayyip Erdoğan yapamıyor.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ İRADEYLE GELDİM DİYEN, ARTIK MİLLİ İRADEYLE DE GİDECEĞİNİ ANLASIN’

Başbakan Erdoğan’ın halkı devamlı tahrik ettiğini ileri süren Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: “Yandaş medyayla herkesi tahrik ediyor. Yani bir gün bu toplum cinnet geçirirse ortalık karmakarışık olacak. Onu bilmiyor, o sebepten dolayı bundan kurtulmanın yolu demokrasi içerisinde olmalı. Kurtulmanın yolu, sandığa gitmek olmalı. Kurtulmanın yolu. bugünkü AK Parti'ye bir işaret vermektir, ikaz etmektir. Bu ikazı alırlarsa üçüncü dönemlerini, dördüncü dönemleri de kendileri için hayırlara vesile olabilir ama bunu yapmazsa sonları iyi değil. Bu iktidar artık bundan sonra iktidar kalamaz. Bu kadar şaibeyle, bu kadar yolsuzlukla, bu kadar rüşvetle, bu kadar sıkıntılarla bu iktidar inancını kaybetmiştir, desteğini kaybetmiştir. Şimdi zorla, baskıyla, zulümle, parayla, kömürle, nohut fasulyeyle, şimdi onların da fiyatları arttı, yetişecek hal de kalmadı ama bütün bunlarla kandırmaya kalkma. Milli iradeyle geldim diyen, artık milli iradeyle de gideceğini anlasın.” 


CİHAN