"Başbakan'ı suç örgütü lideri yapmaya çalıştılar"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "3. dalga operasyonu" açıklaması: Mali Şube'nin bilgisayarlarında yapılan teknik incelemede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve birçok bakanının dolaylı şekilde dinlemek suretiyle Başbakan'ın suç örgütü lideri olduğu yönünde soruşturma evrakı hazırladılar.

Başbakanı suç örgütü lideri yapmaya çalıştılar
01 Eylül 2014 Pazartesi 15:57 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sabah saatlerinde başlayan 22 Temmuz'un 3. dalga operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada soruşturma kapsamında 33 emniyet görevlisinin yakalanması ve gözaltına alınması talimatı verildiği şu ana kadar 32 emniyet görevlisinin gözaltına alındığı belirtildi. 
 
 
GÖREVSİZ SORUŞTURMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzası taşıyan açıklamada, "Kamuoyunda 25 Aralık soruşturmaları olarak bilinen kapatılan TMK 10. madde ile yetkili bölümün yürüttüğü 2012/656 sayılı soruşturma dosyasında yapılan incelemede, soruşturmanın TMK 10 ile yetkili bölümün görev alanına girmemesine rağmen çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu yönünde soruşturma başlatıldığı" belirtildi. 
 
"BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLDUĞU YÖNÜNDE SORUŞTURMA EVRAKI" 
 
Açıklamada, Mali Şube Müdürlüğü görevlilerinin bir takım usulsüz soruşturma yöntemleri kullandığı belirtilerek, "Mali Şube'nin bilgisayarlarında yapılan teknik incelemede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve birçok bakanı dolaylı şekilde dinlemek suretiyle Başbakan hakkında suç örgütü lideri olduğu yönünde soruşturma evrakı hazırladıkları ancak bunları bilgisayarda muhafaza ettikleri, Başbakanın Haliç Kongre Merkezi'nde MİT müsteşarı ile yaptığı görüşmenin görüntülerini usulsüz bir şekilde temin ettikleri, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmaya çalıştıkları, casusluk yaptıkları, sahte evrak düzenledikleri, soruşturma belgelerini medyaya sızdırarak yayın yaptırmak suretiyle gizliliği ihlal ettiklerinin tespit edilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube eski görevlileri hakkında 1 Eylül 2014 tarihinde soruşturmaya başlanmıştır" denildi. 
 
32 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINDA 
Başsavcı Salihoğlu, soruşturma kapsamında 33 emniyet görevlisinin yakalanması ve akabinde gözaltına alınması talimatı verildiğini, 32 emniyet görevlisinin yakalanarak gözaltına alındığını kaydetti.

(Cem TURSUN/DHA)