Başbakan'ın sözünü dinledi

Afganistan'da bir inşaat firmasında klima teknisyeni olarak çalışırken 2 yıl önce Taliban tarafından kaçırılan ve yaklaşık 1 ay önce serbest bırakılan 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş nişanlandı

Başbakanın sözünü dinledi
29 Nisan 2013 Pazartesi 17:56 tarihinde eklendi, 1.140 kez okundu.

 

Taliban tarafından serbest bırakılan klima teknisyeni Sertaç Dikilitaş, 1 Nisan’da memleketi Adana’ya döndü. Dikilitaş kurtarıldıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi verdiği annesi Nursel Dikilitaş’a, "Oğlunu bir an önce evlendir" tavsiyesinde bulundu.
 
Afganistan’a çalışmak için gitmeden 3 gün önce nişanlanan ancak Adana’ya geldiğinde nişanlısının başkasıyla evlendiğini öğrenen Sertaç Dikilitaş, Başbakan Erdoğan’ın önerisi üzerine ailesiyle birlikte yeni bir yuva kurmak için harekete geçti. Anne Nursel Dikilitaş ile yakınları dün akşam Yeşilyuva Mahallesi’nde oturan Özlem Nartürk’ü istemeye gitti. Ailenin onayı üzerine çiftin nişan yüzükleri takıldı dualar edildi.
 
Anne Nursel Dikilitaş, "Başbakanım size verdiğim sözü yerine getiriyorum. Oğlumu nişanlandırdım. Kız istedim. Hayırlısıyla verdiler. Çok teşekkür ediyorum. Allah her iki tarafı da mutlu etsin. Oğlumu gönderdiğin için çok teşekkür ederim" dedi.
 
’SABRETSİNLER’
 
Taliban’ın elinden kurtulduktan sonra yeni bir hayata başladığını belirten Sertaç Dikilitaş ise çok mutlu olduğunu söyledi. Afganistan’da kaçırılan 8 Türk’ün ailelerine de sabır dileyen Dikilitaş, "Bu fotoğrafı unutmasınlar. Ben aylarca Taliban’ın elinde yaşadım. Bugünkü olaylara bakın, nasıl hayat değiştiriyor insanları. Hayatta her şey vardır. Ailelerinden sabırla beklemelerini istiyorum. Hayırlı dualar istiyorum o insanlar için. İçlerinde Adanalı da varmış. İnşallah bir an önce tekrar ailelerine, özgürlüklerine kavuşurlar. Allah sabır versin" diye konuştu.

DHA