"Başbakanın üslubuna dikkat etmesi lazım"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, Büyük Birlik Partisi (BBP) Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un taraftarlarının saldırıya uğramasına sert tepki gösterdi.

16 Ocak 2014 Perşembe 23:19 tarihinde eklendi.

Bozok, "Sayın Başbakanın konuşması tabandakileri, yereldekileri, geneldekileri herkesi etkiliyor, bu ülkeyi bir iç savaşa sürüklüyor. Başbakanın üslubuna dikkat etmesi lazım." dedi.

Ufuktepe de yaşanan saldırı sonrasında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bozok, “Ufuktepe de, hanımlar Turgut başkanın afişini dağıtırken, bizim seçim arabamız yolun kenarındayken kısık bir sesle müzik çalarken, el ilanlarını dağıtırken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yardımcılarıyla birlikte, şöyle diyor: 'Susturun kesin sesini arabanın. Arabayı oradan kaldırın' diyor. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Yargıya aksetti bu olay.” şeklinde konuştu.

Bozok konuşmasına şöyle devam etti: “Daha sonra, belediyenin işçileri diye biliyoruz biz, kadınlara saldırıyorlar. Silah sıkıyorlar. Karakolun içine girip silah sıkıyorlar. Haşhaşileri mi arıyorlardı? Sayın Başbakan, onu arıyorsa burada, Ufuktepe de onlar. Keçiören Belediyesi'nde onlar. Sayın Başbakanın konuşması bunları dahi etkiliyor; tabandakileri yereldekileri, geneldekileri herkesi etkiliyor.

Başbakan çıkıyor külhanbeyi gibi sanki bu vatan sanki sadece onlara tapulanmış gibi bir külhanbeyi gibi bu ülkeyi bir iç savaşa sürüklüyor. Başbakanın üslubuna dikkat etmesi lazım. Biz bu Keçiören'de olan olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ne bir yargı ne de emniyet mensubuna dokundurtacağız. Biz hep uzak durduk bu pisliklerden. Ama pislik sürekli üzerimize geldi.

Biz hiç sükunetimizi bozmadık. Rica ediyorum bizim sükunetimizi de bozdurtmasınlar. Biz hukuk içerisinde kalarak, adalet içerisinde kalarak gerekli şeyleri çözmeye çalışıyoruz. Ama resmen bizi tahrik ediyorlar. Hükümet yetkililerimizden özellikle içişleri bakanımızdan gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”


CİHAN