Başbuğ için 1 ay süre!

Anayasa Mahkemesi (AYM) Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un ihlal iddiasıyla yaptığı bireysel başvurusundaki “tahliye talebi” için Adalet Bakanlığı'ndan görüş istedi ve bir ay süre verdi

Başbuğ için 1 ay süre!
07 Şubat 2014 Cuma 16:59 tarihinde eklendi.
AYM’nin yazısı, ocak ayı sonunda Bakanlığa ulaştı. Bakanlığın görüş vermek için şubat sonuna kadar bir ay süresi bulunuyor.
 
AYM, Başbuğ’un talebini tutuklu dosya olduğu için jet hızıyla inceleme almış ve bakanlıktan görüş sormuştu. AYM, Bakanlık’ın görüşü sonrası Başbuğ’un bireysel başvurusunu değerlendirecek. Yüksek Mahkeme, Başbuğ hakkında “ihlal” kararı verirse bu karar davaya bakan ancak henüz gerekçeli kararını yazmayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Başbuğ, AYM’nin bağlayıcı ihlal kararı çerçevesinde tahliye edilebilecek. Ancak, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, “Dosya artık Yargıtay’da. Talebinizi Yargıtay’a iletin” derse Başbuğ için Yargıtay da “ihlal” kararı nedeniyle tahliye verebilecek.
 
Başbuğ bireysel başvurusunu ise şu süreç sonrası yaptı:
İlker Başbuğ, 31 Aralık 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tahliye talep etti. Ancak mahkeme Ergenekon dosyasının Yargıtay’da olduğu gerekçesiyle talebi reddetti. İtiraz üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de ret kararı verdi. Bunun üzerine Başbuğ 22 Ocak’ta AYM’ye bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruyu gündemine alan AYM, talebin değerlendirilmesi ve gerekli görüşün bildirilmesi için Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı.
 
Hürriyet