Başbuğ’dan ‘sessiz çığlık’

Ergenekon davasında dün tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, tutuklu sanıklarının ailelerinin düzenlediği eyleme katıldı.

Başbuğdan sessiz çığlık
08 Mart 2014 Cumartesi 13:21 tarihinde eklendi.
Ergenekon davasında dün akşam tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Balyoz ve Ergenekon sanıklarının ailelerinin oluşturduğu ‘Vardiya Bizde Platformu’nun düzenlediği eyleme katıldı. Başbuğ, Balyoz davasındaki arkadaşlarının özgürlüğünün yakın olduğunu söyledi. 
 
‘Vardiya Bizde Platformu’nun Beşiktaş’ta Ergenekon ve Balyoz sanıklarının serbest bırakılması için yaptığı eyleme İlker Başbuğ, İşçi Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca, CHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı Murat Hazinedar, platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beşiktaş Meydanı’na gelen Başbuğ’u çok sayıda vatandaş karşıladı. 
 
Tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başbuğ, “Bütün dünya kadınlarını, Türk milletinin kadınlarını ve özellikle ‘Vardiya Bizde Platformu’nun kahraman, cesur bütün kadınlarını candan kutluyorum. Dün de ifade ettiğim gibi esaret dönemimden kurtulmam, özgürlüğüme kavuşmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek. Bundan emin olun. TSK’ya en büyük darbe Balyoz davası vasıtasıyla vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza almıştır. Şu anda cezaevinde tutuklu olarak bulunmaktadırlar. Ama inanıyorum ki onların da özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum ve bunu elbette bekleyip, takip edeceğiz.” dedi. 
 
Tüm tutuklu milletvekilleri serbest bırakılırken sadece bir milletvekilinin cezaevinde bulunduğunu dile getiren Başbuğ, “O da Engin Alan. Onun, bugün aramızda olmaması her şeyden evvel, TBMM’nin ayıbıdır. Kuleli Askeri Lisesi’nde ben 15 yaşındayken, Engin ortaokuldaydı. 12-13 yaşındaydı. O'nu o yıllardan beri tanıdım. Beraber çok yerde görev yaptık. Gerçekten bir milletvekilinin cezaevinde bulunması hepimizin ayıbıdır. Her şeyden önce TBMM’nin ayıbıdır. Bu yağmur altında buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Balyoz davasındaki arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Bunu hep beraber göreceğiz.” diye konuştu. 
 
Konuşmanın tamamlanmasının ardından Başbuğ, eylem yerinden ayrıldı.