"Başbuğ'un ne işi var Silivri'de?"

Akil İnsanlar heyetinde yer alan oyuncu Hülya Koçyiğit, kendilerine yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kırgın olmadığını söylerken AKP'nin 1 Mayıs müdahalesini eleştirdi.

Başbuğun ne işi var Silivride?
21 Mayıs 2013 Salı 15:00 tarihinde eklendi.

 

Hülya Koçyiğit, Başbakan Erdoğan'ın "terörist" ilan ettiği tutuklu gazeteciler ve Terör Örgütü lideri suçlamasıyla tutuklu bulunan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Hülya Koçyiğit, konuk oldu. Akil İnsanlar'ın çalışmalarına yönelik konuşan Koçyiğit, çözüm sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
'1 MAYIS KUTLAMALARINDA YANLIŞ YAPILDI'
 
1 Mayıs kutlamalarında meydana gelen olaylar ve 1 Mayıs Kutlamaları için Taksim Meydan'ına gelmek isteyen göstericilere biber gazı sıkılmasını eleştiren Koçyiğit, "Kürtlere özgürlük ve çözüm süreci diye çıkan AKP'nin bunu yapmaması gerekirdi. Elimde olsa ilk yapacağım şey biber gazını yasaklamak olurdu" diyerek 1 Mayıs'ta yaşananları eleştirdi.
 
'GAZETECİLER NEDEN İÇERİDE'
 
Türkiye'deki hukuk sistemini de eleştiren Hülya Koçyiğit, Başbakan Erdoğan'ın tutuklu gazetecilerle ilgili şunları söyledi: "Hukuk bizim olmazsa olmazımız. Zaman zaman ona karşı isyanlarımız oluyor. İçsel de olsa oluyor. Diyoruz ya zamanında olmayan hukuk hukuk değildir. Biran evvel suçlular cezasını bulsun suçsuzlar da artık lütfen serbest kalsınlar istiyorum. Gazeteciler fikir insanlarıdır. Herhangi bir silahlı eylem içerisinde bulunmadıklarına göre, neden bu kadar uzun süre tutuklular? Neden hala davaları bir netice almadı. Genel Kurmay Başkanımızın terörist yaftasıyla mahkemesinin görülüyor olması da benim çok içimi acıtıyor. Bizi bunlar çok kutuplaştırıyor." diyerek yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi.