Başçı konuştu, dolar rekor tazeledi

Fed ve Suriye endişeleriyle 2 lirayı aşan doların ateşini MB Başkanı Başçı'nın açıklamaları da söndüremedi. Dolar /TL 2,0335 ile tarihi zirvesini yeniledi.

Başçı konuştu, dolar rekor tazeledi
27 Ağustos 2013 Salı 12:27 tarihinde eklendi.
Fed ve Suriye endişeleriyle güne 2 liranın üzerinde başlayan dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarının ardından tarihi zirvesini yeniledi.
 
Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın AA Finans'taki açıklamalarının ardından 2, 0335 liraya kadar yükseldi.
 
Sepet bazında TL de 2,37 ile tüm zamanların en yükseğini gördü.
 
ERDEM BAŞÇI'DAN 'ENDİŞEMİZ YOK' MESAJI
 
Döviz kuruyla ilgili yükselişin geçici olduğunu belirten Başçı, "Döviz kuruyla ilgili endişemiz yok. Reel efektif döviz kurunun aşırı değerli çizgisinin artık geçmiş olması çok önemli. O bizi rahatlatıyor. Bundan sonraki değer kayıplarının hepsi geçici olacak, vatandaşlarımız hiç endişe etmesinler" diye devam etti.
 
ERDEM BAŞÇI'NIN YIL SONU KUR TAHMİNİ
 
MB Başkanı Erdem Başçı, yıl sonunda kurun 1,92'ye ineceği tahmininde bulundu.

DÖVİZİN BELİNİ KIRARIZ
 
Başçı, "Dövize karşı bilanço silahını kullanacağız. Satılabilir döviz rezervi 40 milyar dolar. TCMB'nin net rezervi bitmez. Döviz kuruna defansif olarak oynaklığı azaltmak için müdahale ederiz. Ofansif olarak ise dövizi değer kazandırıcı yönde müdahale edebiliriz. Ofansif olarak müdahalenin büyün altyapısı hazır. Biz bu dövizin belini kırarız. Bana inanın ve kazanın" şeklinde devam etti.