Başhekimden "fare" savunması

Başhekim Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yayınlanan haberlerin fare ısırılmasıyla ilgili uygulamalara ilişkin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirtti.

Başhekimden fare savunması
17 Haziran 2011 Cuma 17:38 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

 

Adana'nın İmamoğlu ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bayazıt Yıldırım, gazetelerde yer alan "Eşkali belirtilmeyen fare" haberi ile ilgili, görevli personelin dikkatsizliği sonucu matbu evrakın hazırlanarak Yumurtalık ilçe Tarım Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyledi. 
     
Başhekim Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yayınlanan haberlerin fare ısırılmasıyla ilgili uygulamalara ilişkin kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirtti. 
     
Fare ve sincap gibi hayvanların ısırıklarında kuduz aşılamasının yapılmadığını, ancak haberde adı geçen Tahsin Gökler'in (65) ısrarları üzerine ikinci bir aşı yapıldığını ifade etti.
     
"Bu tür kemirgen hayvanların ısırmalarında Kuduz Yönetmeliği'ne göre ısırılan kişinin aşırı ısrarı olmadığı sürece kuduz aşılaması yapmıyoruz" diyen Yıldırım, şöyle konuştu: 
     
"Yumurtalık ilçesinde ikamet eden Tahsin Gökler, fare ısırması nedeniyle Yumurtalık'ta ilk aşısını yaptırmış daha sonra işi nedeniyle İmamoğlu ilçesine gelmiş ve ikinci aşısını hastanemizde yaptırmak istemiştir. Hastanemiz acil servisinde görevli personelin fare ısırmasına karşı kuduz aşılaması yapılmadığını söylemesine rağmen, Tahsin Gökler'in ısrarcı olması nedeniyle, kendisine kuduz aşısı yapılmıştır." 
   
"Hayvan ısırması sebebiyle yapılan kuduz aşılamalarında kişinin kayıt altına alınması ve ısırılma vakasının görüldüğü İlçe Tarım Müdürlüğüne bilgi verilmesi esastır" diyen Gökler, konuyla ilgili şunları söyledi: 
     
"Hastanemiz yazı işlerindeki görevli personel, maalesef, kedi, köpek gibi hayvanlar tarafından ısırılma vakalarında kullandığımız matbu evrakı düzenlemiş, evrak gözden kaçarak imzalanmış ve Yumurtalık İlçe Tarım Müdürlüğü'ne tarafımızdan gönderilmiştir. Ancak özellikle belirtmeliyim ki fare ve sincap gibi hayvan ısırmalarında kesinlikle böyle bir evrak düzenlenmez."