Başı belada!

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü 2010 yılında Adana ve Diyarbakır'daki genelevlerde kadınlara baskı, şiddet uygulayan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Başı belada!
12 Nisan 2013 Cuma 12:17 tarihinde eklendi.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü 2010 yılında Adana ve Diyarbakır'daki genelevlerde kadınlara baskı, şiddet uygulayan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Bu arada liderliğini Mehmet Şirin K. (47)'nin yaptığı, faize borç para vererek senet aldıkları ileri sürülen suç örgütü üyelerinin, ödeme yapmayan kişilere karşı şiddet uyguladığı yönünde gelen şikayetler de geldi.
 
Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Uşak'ta 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Çete lideri M.Şirin Kazan ile birlikte 2'si kadın 32 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Adana ve Diyarbakır'daki eğlence sektöründe ve genelevlerde söz sahibi olmaya çalıştıkları, başka illerdeki genelevlere gitmek isteyen kadınları baskı yaparak engelledikleri, senet imzalattıkları, direnenleri de dövdükleri iddia edildi.Aramalarda 2 cop, 4 tabanca, bıçak ve 500'ü aşkın senet ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında 20 ayrı olayla ilgili 7.Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
 
İddianamede Haluk Levent'in menajeri Ali N. aracılığıyla M.Şirin K.'dan 50 bin TL faizle borç para aldığı, 65 bin TL'lik senet imzaladığı belirtildi. Levent'in olayı şöyle anlatıldı. Borcun bir kısmını ödediği, daha sonra ödeme güçlüğüne düştüğü, bu sırada eczacı Sevil K. nın borçlarını üstlendiği, Sevil K.'nın suç örgütünün tehditlerinden korkup, 140 bin TL'lik 2 adet çek verdiği, daha sonrada bankaya çeklerin ödenmemesi konusunda talimat verdiği, sonra da tehditlerden korkup, yurtdışına kaçtığı, Ali N.'nin parayı ödemesi için sanatçıya baskı yaptığı telefon görüşmeleri de iddianameye yansıdı.
 
Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'?ndeki son duruşmada 9 tutuklu sanık ve diğer sanıkların avukatları hazır bulundu. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, M. Şirin K. 193, Hayrettin S. 100, Ahmet K. 89 ve Ramazan K.43 yıl hapisle cezalandırıldı. 9 sanık beraat ederken diğerleri 1 yıl 8 ay ile 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.

İHA