Başı sıkışan köpeğin zor anları

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ne bağlı Kırmızıköprü Köyü'nde başı boş zeytin tenekesine sıkışıp kalan çoban köpeği zor anlar yaşadı.

Başı sıkışan köpeğin zor anları
11 Şubat 2013 Pazartesi 17:26 tarihinde eklendi, 2.050 kez okundu.

 

Uzun süre sağa sola savrulan köpeğe yardım etmeye çalışan sahibi Alişan Polat'ın çabalarının ardından köpek ayaklarıyla yaptığı hamleyle kafasını tenekeden çıkarmayı başardı.
 
Sokak köpeği Pülümür İlçesi Kırmızıköprü Köyü'nde boş olan zeytin tenekesine başını sokarak içerisindeki çöpleri yemek istedi. Ancak sokak köpeği, başını tenekeden çıkaramadı. Saatlerce köy meydanında kafasında tenekeyle sağa sola savrulan çoban köpeğinin sahibi 61 yaşındaki Alişan Polat, köpeğine yardım etmek istemesine rağmen zorlandı. Tenekeyi köpeğinin başından çıkarmaya çalışan Polat, tenekenin sivri tarafını çekmeye çalışınca parmağında kesik oldu. Polat, parmağındaki kesiği pansuman yapmak üzere köpeği o haliyle bıraktı. Ancak kafasındaki teneke ile çırpınan ve hava almada zorlanan çoban köpeği, öndeki 2 ayağıyla yaptığı son hamle ile tenekeyi kafasından çıkardı. Köpeğinin başını tenekeye nasıl sıkıştırdığını bilmediğini ifade eden Alişan Polat, şöyle dedi:
 
"Tenekenin ağzı çok dar. Köpek kafasını nasıl sokmuş, orada nasıl sıkışmış anlamadım. Elimi bir anda kapağa soktum çıkarmak için. Parmağım kesildi. Uzunca bir süre uğraştım, çıkaramadım ama köpek can havliyle kendisi tenekeyi kafasından çıkarmayı başardı. Çok sadık bir köpek uzun yıllardır birlikteyiz."

DHA