Basın Konseyi'nden "geçmiş olsun" ziyareti

Basın Konseyi Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Orhan Birgit ile Konsey Genel Sekreteri Kaan Karcılıoğlu bugün DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu ziyaret etti.

Basın Konseyinden geçmiş olsun ziyareti
03 Mayıs 2013 Cuma 18:27 tarihinde eklendi.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada Genel Başkan Kani Beko'nun DİSK binasına atılan gaz bombalarını gösterdiği belirtildi. Orhan Birgit de silahız ve saldırısız olmak koşulu ile ifade özgürlüğünü kullanma hakkını sonuna kadar savunacaklarını ve bu hakkı kullanmak isteyenlerinde yanında olduklarını ifade etti.

"ŞİMDİ VALİDEN ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Yüksek Kurul Üyesi, Gazeteci Pınar Türenç, 1 Mayıs olayları sırasında yaralanan ve beyin operasyonu geçiren yoğun bakımdaki öğrenci Dilan Alp ile öğretmen Meral Dönmez'i tedavi edildikleri hastanede ziyaret etti.

Pınar Türenç, Dilan Alp'in babası, annesi ve yakınlarıyla konuştu. Basın Konseyi olarak geçmiş olsun dileklerini ileten Pınar Türenç'e Dilan Alp'in babası Ali Ekber Alp şöyle konuştu:

"Şimdi Validen özür bekliyoruz. Yapılan yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Kızım 17 yaşında ve lise öğrencisidir. O terörist değildir. Hiç suça bulaşmadı. Valinin açıklamaları bu feci olay kadar bizi üzmüştür. Ondan özür bekliyoruz."

Aynı hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Meral Dönmez'in annesi de Türenç'e "Kızımı eve dönüş yolunda gaz bombasının fişeği ile bu hale getirmişler. Şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Daha onu bana göstermediler. Allah sizden razı olsun. Desteğinize teşekkür ederiz. Lütfen bizden dualarınızı esirgemeyin." dedi.


DHA